Martin.Led. Martin.Led. komentáře u knih

☰ menu

Počátky Počátky Petr Eismann

Přečíst knihu až do konce mi dalo opravdu zabrat. Místy jsem myslel, že už to vzdám. Ale nakonec jsem to nějak zvadl. Je to hrozná kniha ve všech směrech. Ani po přečtení netuším co tímto dílem chtěl autor sdělit světu. Pokud by to měl být deník hrdinů sepsaný z DRD světa, nechápu, proč postavy mluví mezi sebou o úrovních v povolání. Nebo čeho a kolik přesně si berou sebou do batohu atd. To kompletně kazí prožitek z příběhu. Nebo to měl být úvodní příběh pro začátečníky pro DRD jako návod? To je zase málo odkazu na pravidla. Ani jedno mi nedává smysl.
A to nemluvím o tom jak ten příběh je dokonale nudný a prvoplánový. Jen se tam honí zkušenosti na finální úkol. Žádné vytvoření napětí. Na všechno je času dost hlavně na taktizování. Skoro to vypadá jako by autor chtěl čtenáře uspat. Myslím, že by si autor měl někdy zajít do čajovny a poslechnout si jiné hráče pro inspiraci. Jak může být jednoduchý příběh zajímavý až strhující, nebo jak hrát různé charaktery alias RP.
Musím uznat, že místy mě i něco zaujalo. Což nebylo těžké oproti zbytku knížky. Jsem rád, že jsem si tu knížku jenom půjčil a nekupoval. Bylo by to vyhození peněz.

13.03.2024 odpad!