Margred Margred komentáře u knih

☰ menu

Legenda o Ostojovi Legenda o Ostojovi Zdeněk Smetánka

Krásný exkurz do hlavy obyčejného člověka žijícího ve 12. století. Ne vždy si uvědomujeme, že vnímání lidí se časem proměnilo. Co znamenal pro středověkého člověka les, do kterého my dnes chodíme kvůli relaxaci, jak ho vnímal, proč se ho obával? Na jaké úrovni byla medicína a co z ní dodnes využíváme. V knize je mnoho skvělých poznatků z života naprosto obyčejného muže 12. století, které jsou sepsány tak čtivě, že si ani neuvědomíte, že se vzděláváte.

17.06.2014 5 z 5


Uffizi Florencie Uffizi Florencie Elena Ginanneschi

Pokud jste náročnější turista a nechcete galerii Uffizi ve Florencii projít "jen tak", je tato kniha pro Vás skvělým společníkem. Díky informacím, které nejsou zbytečně rozsáhlé a přehlednému řazení, "vykoukáte" z děl mnohé skryté informace a zajímavosti. Kniha není příliš těžká, ale má krapet větší formát, takže není klasickým průvodcem, nicméně do větší dámské kabelky se bez problémů schová. Neočekávejte shrnutí všech děl v galerii, při její velkosti je to spíše výběr toho nejlepšího. Kniha není určena pro turisty, kteří si chtějí galerii prohlédnout za hodinu, ale je výborná pro náročnější fajnšmekry. V neposlední řadě je ideální pro studenty umění.

P.S. : Pokud se rozhodnete vydat do galerie Uffizi doporučuji rezervaci (za poplatek), anebo ještě lépe si v den návštěvy přivstat. Fronty do galerie jsou nepředstavitelné a lidé se začínají scházet již hodinu před otevřením.

17.06.2014 5 z 5