MaKöC MaKöC komentáře u knih

☰ menu

Večerníčkův pohádkový špalíček Večerníčkův pohádkový špalíček kolektiv autorů

Tolik očekávaná kniha! A vlažné přijetí.. :( U nás ji nadělil pod stromeček Ježíšek a hned při prvním otevření čteme chmíří.. A zdá se mi, že dost horkou jehlou je kniha ušitá..

31.03.2016 3 z 5


Hořký měsíc Hořký měsíc Pascal Bruckner

Dechberoucí psychologická sonda do života všech hlavních postav! Knihu jsem přečetla jedním dechem bezprostředně po zhlédnutí stejně famózního filmu pana režiséra Polanského. Vangelis mi zněl v uších ještě dlouho poté..! :)

27.08.2015 5 z 5


Milenec lady Chatterleyové Milenec lady Chatterleyové David Herbert Lawrence

Na knihu jsem byla velmi zvědavá, po přečtení několika komentářů se mi zachtělo objevit svět lady Chatterleyové a utvořit si vlastní názor na celý její příběh, na hořkosladký bol její velké lásky! A kniha mě opravdu nezklamala, je velmi čtivá, určité pasáže doslova strhující a otevřenost výpovědí milostných scén nadmíru vkusná. Vnitřní pocity ženy jsou popsány mužem.. pan spisovatel se tedy vyznal..! :)) Neukončený děj je perfektní pointou, netradičně ukončený milostný román, s tím se člověk hned tak nesetká a klobouk dolů za tento závěr, můžeme se jen dohadovat, zda lady Chatterleyovou a pana Mellorse čeká nekonečné štěstí.. Láska je zde vyobrazena jako cit ne vždy zrovna příjemný a okázale šťastný, spisovatel podává také jiný pohled.. na lásku zraňující, tíživou, plnou očekávání a domněnek. Čtenáři však není nic vnucováno ani namlouváno, je pouze svědkem jednoho vztahu se všemi jeho horempády. Jako v životě. Sladký bol!

27.08.2015 5 z 5