Večerníčkův pohádkový špalíček

Večerníčkův pohádkový špalíček https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/253346/bmid_vecernickuv-pohadkovy-spalicek-253346.jpg 4 15 8

50 let Večerníčku - 50 obrázkových příběhů V knize anketa a velká soutěž s Večerníčkem! Před PADESÁTI LETY se na obrazovce Československé televize poprvé objevily pohádky na dobrou noc v pořadu nazvaném VEČERNÍČEK. Ve stejném roce se k pořadu přidal klučina v papírové čepici, který přilétne odněkud z hvězdné oblohy, ukloní se, mile pozdraví DOBRÝ VEČER a očička mu také září jako hvězdy. Čiperně vyběhne po schodech, skočí na houpacího koně, přeskočí do autíčka a vyhoupne se na jednokolku. A pořád rozhazuje psaníčka s nápisem VEČERNÍČEK. Po skončení večerní pohádky se zase pěkně ukloní, popřeje dětem DOBROU NOC a odlétá do dálav vesmíru, možná do říše snů... PADESÁT OBRÁZKOVÝCH PŘÍBĚHŮ obsažených v tomto POHÁDKOVÉM ŠPALÍČKU je spíše symbolickým výběrem z nejoblíbenějších večerníčků. Všechny úspěšné večerníčkovské pohádky by vydaly na mnohem objemnější knihu, nebo na knih několik. Prozatím ale postačí, když se tento svazek pohádek, podobně jako televizní Večerníček, stane dětem dobrým průvodcem při usínání. V KNIZE ANKETA A VELKÁ SOUTĚŽ S VEČERNÍČKEM!... celý text

Přidat komentář

Sophia551
18.05.2023

Nadherná kniha, ale..... trochu zklamání a to jsme byli s dětmi tak natěšení...... kniha je vhodná spíše tak pro sběratele, kteří si chtějí zavzpomínat na dobu minulou, celá kniha je bohužel ve formě komiksu, jednotlivé příbehy z Večerníčku tak nelze předčítat před spaním, na dobrou noc, takže pokud máte velmi malé děti, které ještě neumí čist, případně neumí čist dobře, tak je bohužel moc nepotěšíte

Petja
11.08.2019 2 z 5

Na první pohled je kniha krásná - pevná vazba a křídový papír, oblíbení hrdinové. Obsahuje však výběr z padesáti večerníčků a je tedy opravdu tlustá a logicky i těžká. Malé dítě ji neuzvedne, v posteli se těžko drží i dospělému, je proto nutné ji mít na stole nebo na klíně. Praktičtější by byly dva díly.
Druhý problém je výběr z večerníčků, jak je zmíněno v komentáři níže.
A třetí problém je komiksové pojetí, pokud předčítáte, musíte pořád říkat, co kdo řekl a ukazovat postavičky, pro mne takové nesouvislé čtení není moc příjemné.
Večerníčky byly vytvořeny pro televizi a proto je podle mého názoru daleko lepší si je pustit v televizi (příp. pustit jako audioknihu, kde mohou být dialogy zachovány), než si o nich číst (to platí i pro další knihy z edice čt, kde jsou jednotlivé večerníčky převyprávěny).
Dcera evidentně sdílí můj názor, protože knihu tak jednou za půl roku vytáhne z knihovny, deset minut si v ní listuje a zase ji schová.
Doporučuji tedy nejprve vypůjčit z knihovny, zkusit, zda u vás doma zaujme a teprve pak kupovat (pořizovací cena je dost vysoká, kdyby se mne Ježíšek zeptal, raději bych navrhla třeba několik "Horáčků").


popeluška
13.06.2018 5 z 5

Tak jsem si krásně zavzpomínala na dětství ....a s touto jedinečnou knihou se to nádherně povedlo. Je moc pěkná a já jsem moc ráda, že ji mám ve svě knihovnïčce :-)

Litocha
31.03.2018 3 z 5

Jsem na rozpacích nejen z občasných chyb, ale hlavně z výběru večerníčků. Některé ze zlatého fondu tam nejsou (třeba Mach a Šebestová, Štaflík a Špagetka, Krtek, Pat a Mat), zato je tam hned pět Chaloupkových večerníčků nebo Vánoční koledy, které jsou vizuálně úplně stejné jako Chaloupka na vršku (ta je zahrnuta taky), jen o mnoho hůř převoditelné do komiksové podoby. A proč zabírají místo jiným Rumcajs i Cipísek (jeden by snad stačil, vždyť to je vlastně jeden příběh), to taky nechápu. Taky jsou na jednotlivých večerníčcích dost vidět rozdíly v kvalitě. A ty novější z toho často nevycházejí moc dobře.
Jinak je ale zvolená forma pro našeho prcka atraktivní, pro čtoucí rodiče lehce náročnější, zajímavá je rozmanitost výtvarného pojetí jednotlivých večerníčků. Stejně se ale vracíme pořád ke stejným pohádkám, zatímco jiné zůstávají bez povšimnutí. Třeba k nim ještě doroste.
Jasně, že jsou ty příběhy zajímavější v televizi, ale jako alternativa vysedávání před bednou to není zase tak špatné.

MaKöC
31.03.2016 3 z 5

Tolik očekávaná kniha! A vlažné přijetí.. :( U nás ji nadělil pod stromeček Ježíšek a hned při prvním otevření čteme chmíří.. A zdá se mi, že dost horkou jehlou je kniha ušitá..

Ditules
30.12.2015 4 z 5

Tak jsem se na tuhle knihu těšila....a ona je vážně krásná. Jenom jsem teda čekala, že k jednotlivým pohádkách bude medailonek s informacemi a nějakými zajímavostmi..Proto nedávám plný počet!

martinstefko
06.10.2015 2 z 5

Pokud máte nějaká DVD s těmito pohádkami, raději se vrhněte na ně. Anebo si před sedmou pusťte televizi na správném kanálu, tam si "Večerníček" užijete vždycky nejlépe. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/10/1009-vecernickuv-pohadkovy-spalicek-40.html

rencovav
20.06.2015 5 z 5

Nádherná knížka, skvěle zpracovaná graficky i textově, vlastně spíš komiksově. Autoři touto publikací udělali radost nejen dětem, pro které je Večerníček každovečerním potěšením, ale také těm, kteří s klukem v papírové čepici spojují nejkrásnější vzpomínky na život. :)