majkhany majkhany komentáře u knih

☰ menu

Můj příběh Můj příběh Alex Ferguson

Kniha s velkým pohledem do zákulisí nejvyšších levelů fotbalu, jak se rodily nejdražší přestupy a další zajímavé příběhy, velmi přehledná, jednoduchá, měl sem to v sobě za dva dny. Pro představu.. To je něco jako kdyby průměrný čtenář přečetl knížku za 2 sekundy...

20.08.2022 5 z 5


Klidné vedení Klidné vedení Carlo Ancelotti

Příjemné, přátelské. Ovšem Alex Ferguson mě se svojí červeno-bílou knihou chytl o něco více.

20.08.2022 4 z 5


Vteřinu poté Vteřinu poté William R. Forstchen

Nikdy jsem nečekal, že budu nějakou knihu číst dvakrát...

23.12.2015 5 z 5


Příběhy železné opony 2 Příběhy železné opony 2 Luděk Navara

Já si nemůžu pomoct, ale pokud je před každým příběhem dvouřádková informace o tom jak dopadne, absolutně odpadá jakékoliv napětí.

02.05.2015 4 z 5


Já jsem Zlatan Ibrahimović Já jsem Zlatan Ibrahimović David Lagercrantz

Neskutečný životopis. Očekával jsem něco jako knihu o Maradonovi či o Jágrovi, které byly prostě jen shrnutím sportovních úspěchů, ale tato kniha je kniha s dějem a s příběhem, člověk najednou pochopí život přistěhovalců ve Švédsku a podobné věci, které by od podobné knihy nečekal. Každopádně před přečtením knihy jsem měl Zlatana rád o něco více. Teď už chápu proč v žádném klubu nevydržel déle než tři roky. Divím se že dokázal mít celý život jednu ženskou...

02.05.2015 5 z 5


Vteřinu poté Vteřinu poté William R. Forstchen

Výborná kniha o blízké budoucnosti, o kterou se nikdo nezajímá, protože devadesát procent lidí ani neví co to je emp. Bohužel výborný nápad, výborný začátek a skvělý konec knihy, položil na lopatky k pláči směšný americký patos. Ano. Amerika je taková a já proti tomu nemám nic, naopak tomu fandím, každý stát by k sobě měl být takový. Ale proboha! Musí mě to spisovatel opakovat na každé stránce pětkrát? V pozdějších fázích, kdy přicházely dojemnější chvíle, už jsem se nedokázal do knihy pořádně dostat a místo dojmutí jsem se jen pousmíval. Stačilo prostě napsat, že to bylo neustále tak a tak a po dvaceti stránkách to zase připomenout. Ale tohle mě úplně dostávalo z děje.
Každopádně těšil jsem se na více, řekl bych živé drama o událostech. Místo toho to bylo spíše psychologické drama odehrávající se od stolu a neustálé plánování "co bude až" a přítomný čas byl poskromnu. I přesto tuto knihu nelze než všema deseti doporučit, protože to je originální a pravdivý nápad a obávám se že velmi, velmi aktuální.

03.02.2014 5 z 5


Milionář Milionář Tommy Jaud

Přes počáteční nadšenost jsem rychle prozřel. Celkově je to ale ucházející knížka. Rozdělil bych to do tří fází. V první třetině se potrháte smíchy nad jeho úvahama, ve druhé třetině se budete nudit nad tím, jaký je to ubožák a pokud se přemluvíte to dočíst, v poslední třetině nastane pohádka o tom, jak mu bleskl hlavou nápad, za týden na něm vydělal miliony eur a vše co vždy chtěl si následně zařídil během posledních deseti stránek. Konec mě přijde děsně uspěchaný, jakoby autora tlačil termín.

10.01.2014 3 z 5