LucieKopalová LucieKopalová komentáře u knih

☰ menu

Woodhill Woodhill Eleanor Corvin (p)

Woodhill je knížka, která chytí a nepustí. Je napsaná tak lidsky a skutečně, že máte pocit, jako kdybyste s Lexi procházeli lednicko-valtickým areálem, s nervozitou pozorovali duchy, čelili záhadě, proč někdo vraždí v sídle Brodericka Woodhilla mladé dívky. A hlavně s každým dechem bojovali o tu trochu lidskosti, která v ne všech přeživších zůstala. Poznáte, že v pořádcích nového světa to nejcennější, co můžete někomu dát, je svůj čas, přízeň a přátelství. Objetí a potažmo láska ve všech podobách tu mají nevyčíslitelnou cenu, a proto jsou tak vzácné.

Eleanor se povedlo napsat čtivý, dynamický příběh, který nekulhá a nemá hluchá místa, kde vše do sebe nakonec zapadá jako puzzle. A aby toho nebylo málo, přinutí vás nesledovat jen hlavní postavy, ale zapamatovat si i ty vedlejší, fandit jim a dýchat pro ně. Takže finále vám doslova zlomí srdce. Doporučuji přibalit ke čtení paklík kapesníků a čokoládu (nebo autorkou oblíbenou nutellu). Budete ji potřebovat. Užijete si pořádnou jízdu, kde o emoce, záhady a dobrodružství nebude nouze. A občas vám bude i pěkně horko.

Woodhill je srdcovka. Budu se k ní vracet. Už i kvůli tomu, že díky ní jsem začala znovu psát.

20.04.2024 5 z 5


Dvanáct měsíců Dvanáct měsíců Eleanor Corvin (p)

Jestli jste si zamilovali prostředí Ruin a trochu neotřelou vypravěčku Emu s malinko nevymáchanou pusou, ani teď nebudete zklamaní. :) Dvanáct měsíců velice volně navazuje na Jeden rok, ale dá se v pohodě číst i samostatně anebo jako první. Kniha rozvíjí dál příběh a cestu Emy, ale rovným dílem se tam objevuje i další vypravěčka, její kamarádka Anna. A jak už to tak bývá, smrťákem se nestane člověk s jednoduchým osudem, anebo poklidným úmrtím. To je i případ Anny, která si ze svého minulého života přináší trauma, s nímž se celá staletí pere s většími i menšími úspěchy. Jenže ta skutečná cesta za opravdovým uzdravením ji teprve čeká, a rozhodně nebude mít s tradičností co dělat.
Takže pokud máte chuť zabloudit znovu do Ruin a podívat se, jak může vypadat cesta k uzdravení i osvobození bez toho, abyste nad těžkou psychologickou sondou do duše hlavních hrdinek lapali po dechu, směle do toho. :) Nebudete zklamaní. Naopak zažijete netradiční pohádkový retelling, který ale pohádku zrovna nepřipomíná, a zároveň se i pobavíte. Tandem Anna a Ema si vás určitě získají, a zbylé osazenstvo Ruin rozhodně stojí za to. :)

19.02.2023 5 z 5


Jeden rok Jeden rok Eleanor Corvin (p)

Navštivte s Emou Ruiny a přesvědčte se, že ani po smrti nemusí jít všechno tak hladce, jak by jeden čekal. Navíc, když se vám na jednom místě sejdou duše skoro od vzniku světa až po současnost, je o zábavu postaráno. Přidejte záhadu, kurz zvládání emocí, spoustu soukromých tajemství a hlášek... už jen takhle směska zaručí, že se do Ruin budete rádi vracet. Minimálně proto, abyste zjistili, co se zase stane a jestli už konečně někdo trvale zabaví ten triangl a kdo je ten málomluvnej chlap s pěkně výmluvnýma očima.
Příběh má spád, dynamiku, neotřelé kulisy a postavy, které mají kolikrát co dělat samy se sebou, natož ještě vypořádat se s dobou, ve které původně nežily. Pokud věnujete pár hodin Eminu vyprávění a projdete si s ní Ruiny i tenhle svět, rozhodně nebudete litovat. :)

14.06.2021 5 z 5