Liškarezavá Liškarezavá komentáře u knih

☰ menu

Ekonomům to myslí černobíle Ekonomům to myslí černobíle Ivo Patta

Spíš než pocit čtení knihy jsem měl pocit, že čtu nějaký blog. Je to jak takové hospodské povídání naštvaného štamgasta, s některými myšlenkami bych sice i souhlasil, nicméně podání je mizerné.
Přemýšlím kdo je cílová skupina - pro ty, co se zajímají o ekonomii to není, pro lidi co se nezajímají o ekonomii taky ne. Tak asi jen pro nadšence do myšlenek pana Patty, nebo pro ty, kdo se nechají zlákat dobře zpracovanou obálkou a pak už je jim to líto nepřečíst.

20.06.2023 2 z 5


Záblesk života Záblesk života Jodi Picoult

Nevadil mi opačný sled vyprávění, přišlo mi to zajímavé. Příběh samotný nebyl úplně špatný, nicméně ani nebyl sám o sobě tolik silný, jako jiné příběhy od autorky. Co mi ale přišlo jako nejslabší strana knihy je to, že jindy se Jodi snaží o vyváženost, předkládá argumenty obou stran, nabídne příběh a čtenář ať si sám udělá názor na danou problematiku. I pozitivní postavy mají stinné stránky, naopak negativní postavy mají i své dobré motivy. Nicméně tady se této své linky pustila a kniha je psána velmi jednostranně - dobří vs. špatní, argumenty jen pro jednu ze stran, postavy málo plastické (doktor málem se svatozáří, odpůrci jsou vykresleni jako že neumí do pěti napočítat). Tohle se bohužel Jodi nepovedlo...

07.04.2022 2 z 5