Lilenirish Lilenirish komentáře u knih

☰ menu

Čarodějova nevěsta 1 Čarodějova nevěsta 1 Kore Yamazaki

Dlouho jsem měla tuto knížku vyhlídlou, ale odkládala jsem její četbu až na později, jednoduše mě až tak nelákala.
Později ji moje sestra koupila v akční nabídce, tak jsem si jí o deštivém podzimním víkendu přečetla.
A nevěřila jsem, jak moc mě příběh vtáhl, po dlouhé době jsem se dala do četby fantasy, které mě vtáhlo do kouzelného světa, kde jsem chtěla zůstat.
Není to příběh, který uchvátí každého, ale já si ho zamilovala a určitě budu číst dál, protože knížka mi dává "příjemný, klidný, zamilovaný, podzimní vibe"

27.10.2022 5 z 5


Emma Emma Jane Austen

Knihy od Jane Austenové mám opravdu moc ráda. Jako spousta čtenářů z jejích děl miluji nejvíce Pýchu a předsudek. Strašně jsem si přála číst něco, co by mě také tak nadchlo a z toho, co jsem zatím četla bych řekla, že mě Emma, jako jedna z mála, dokázala znovu tak oslovit. Ocitla jsem se ve světě Emminých dohadů o tom, kdo ke komu co cítí, až jsem se sama nechala zlákat ke tvorbě vlastních teorií. Občas jsem soucítila s Eminými omyly a nedočkavě jsem se pročítala dál, abych zjistila, zda-li se Emma nakonec poučí, a zda-li se vyplní mé vlastní očekávání :)

28.07.2021 5 z 5


Howlův putující zámek Howlův putující zámek Diana Wynne Jones

Chtěla jsem knížku strašně moc číst, protože film opravdu zbožňuji a najednou jsem se ocitla v Trhových Třískách se Sofií, která vypadala jinak a byla drsnější. Stejně tak se maličko pozměnilo všecičko- Howl, Kalcifer, Michal, vzhled okolí i zámku,... Příběh ubíhal úplně jinam než ve filmu a já si to zamilovala. Bylo to pro mě jako prožít ten příběh znovu poprvé a trochu jinak. Miluji knihu i film. Obojí je tak jiné, ale stejně nádherné. V kouzelném světě sice bohužel nemohu žít, ale můžu se do něj přenést. :)

10.11.2020 5 z 5