Lenas.writings Lenas.writings komentáře u knih

☰ menu

Vymetkout a záhada prázdného pokoje Vymetkout a záhada prázdného pokoje Vladimíra Staňková

Už dlouho se mi do rukou nedostala tak zdařile napsaná dětská kniha. Styl psaní děti upoutá, nenudí, text je doplněn krásnými ilustracemi a kapitoly jsou příjemně krátké. Čtení je osvěženo zajímavými fakty o zvířátkách a zároveň z knihy plyne užitečné ponaučení. Nejvíc knížku ocení asi předškoláci, které bude bavit (a třeba i motivovat) Jáchymovo postupné čtení dopisu. U nás tedy Vymetkout zabodoval, děkujeme. :)

29.01.2024


Prokletý sníh Prokletý sníh Barbora Žampachová

Zjišťuju, že české autory fantasy začínám fakt vyhledávat, protože mě zatraceně baví! ️
Kniha se mi opravdu trefila do vkusu a hlavně do nálady.
Není to kdovíjak komplikovaný příběh. Hlavní postava se mi líbila v tom, že nebyla přehnaně analyzující každý zvrat, ale brala věci tak, jak jsou.
Romance v knize mě oslovila, bylo jí tam tak akorát, aby se v tom neutopil příběh. Žádné velké postelové scény určitě nečekejte.
Osobně mám ráda příběhy, které začínají tím, že je hlavní hrdina ve stejné pozici jako jste vy. Tedy neví nic o světě kolem sebe a postupně to společně zjišťujete.
Celá zápletka s běsy mě bavila, hezky vymyšleno. Trochu jsem čekala, že přítomnost Tary bude mít větší důvod nebo to bude v knize aspoň lépe vysvětleno. Myslím, že by tomu prospěl ještě druhý díl, nevím, zda to autorka neměla náhodou v plánu.

Každopádně se mi Prokletý sníh moc líbil a pokud autorka napíše něco dalšího, rozhodně to bude mít místo v mé knihovně.

04.01.2023 5 z 5