Lana Lasthovick Lana Lasthovick komentáře u knih

☰ menu

Past Past Lauren DeStefano

Smutná, pochmurná ale krásná knížka

24.02.2013 5 z 5


Magyk Magyk Angie Sage

Krásná fantasy oddechovka s opravdu zajímavými postavami a dobrým humorem :)

24.02.2013 5 z 5


Temný ráj Temný ráj Patrick Ness

V této knižní sérii mne opravdu dostává vztah Violy a Todda, který je opravdu dokonale propracovaný. Strašně se mi moc líbí jeho hloubka, jenž se postupně od Hlasu nože prohlubovala a tady vážně docela graduje. Je to opravdu nádherná změna oproti dystopiím a vůbec knihám, kde jsou pro sebe hlavní hrdinové stvořeni již od pohledu a náhle do toho spadnou.
Temný ráj má sice trošičku jinou atmosféru, než Hlas nože, ale stejně dobrou a zajímavou. Rozhodně stále výborné čtení :)!

24.02.2013 5 z 5


Kruh Kruh Mats Strandberg

Ohoho! To je vážně jedna z nejzajímavějších YA knížek!! Postavy jsou opravdu dokonale propracované a děj také zajímavý, i když našla jsem asi jedno místečko, kde to lehce pokulhávalo a kde to bylo trošku klišé, ale i tak jsem nadmíru spokojená! Vůbec bych neřekla, že je ode dvou autorů, jak spolu dokonale spolupracují a ladí...

02.01.2013 5 z 5


Andělé noci Andělé noci Lili St. Crow (p)

Tenhle příběh mne docela dostal :-). Je to takové oddechové a zároveň napínavé čtení v jednom. Sice jsem si nějakou dobu zvykala na nespisovnost, ale nakonec prostě k příběhu patří :-). Dru je moc sympatická hlavní hrdinka, protože nefňuká, radši zdrhne, než aby si hrála na hrdinku a neslintá po tom upířím vypatlanci, co se tam objevil. Také umí přemýšlet, co se v dnešních knihách u hrdinek moc nevidí. Akorát mi trošičku vadí ten konec, protože při něm jsem měla pocit, že kniha začíná sklouzávat do neoriginálních kolejí, než předtím už dávno vyjezdilo Twilight a spol. Proto plně doufám, že to byl je takový náznakový úlet a další díl se nepotáhne v brakovém upířím stylu. Protože začátek a průběh knihy byl vážně dobrý a originálně si pohrál s tématem nadpřirozených potvor.

24.12.2012 4 z 5