kuklapukla kuklapukla komentáře u knih

☰ menu

Nechte mě být - Porozumět hněvu dětí Nechte mě být - Porozumět hněvu dětí Ross Campbell

Pro našince asi hodně nábožensky orientované, nicméně když to člověka neodradí, myslím, že mu tahle útlá knížečka může hodně dát. Zajímavý pohled na "zralé zvládání hněvu" - mám pocit, že nejen děti, ale snad i většina dospělých to úplně nezvládá. Jsem moc ráda, že se mi knížka dostala do ruky.

17.02.2017 5 z 5


Dva roky bez prázdnin Dva roky bez prázdnin Jan Jícha

Tahle kniha rozhodně nezklamala. Naopak, předčila mé očekávání. Obávala jsem se toho, že ve mě bude vyvolávat špatné svědomí z toho, jak "špatně žiju", ale nestalo se tak. Přestože to není zdaleka ideální, spíš mi příběh a hlavně forma podání dodala sílu něco zlepšovat. A potom to všechno okolo, hlavně všeprostupující inteligentní humor, to je něco, co prostě u jiných knih často marně hledám.

15.01.2017 5 z 5


Konec světa & Hard-boiled Wonderland Konec světa & Hard-boiled Wonderland Haruki Murakami

Skělá knížka! Dlouho jsem si žádnou takhle téměř bezvýhradně neužila!

15.11.2016 5 z 5


Planina Planina Steinar Bragi (p)

Napínavé čtení, čemuž jsem ráda. Díky tomu jsem totiž s knížkou neztratila víc času. Mohla být dobrá, ale ten závěr. Vyděsit čtenáře k smrti jen tak pro nic za nic by uměl každej.

20.10.2016 2 z 5


Toulky s Charleym Toulky s Charleym John Steinbeck

Tuto knihu jsem si vybrala ke čtení úplně náhodně, ale musím říct, že to byla šťastná náhoda. Vždycky mě tak trochu (možná sebestředně) zahřeje, když nějaký autor popíše mé duševní rozpoložení, tady jsem kromě úžasné shody zažila ještě i podnětné otázky a nastínění nelehkých témat k přemýšlení. Myslím, že se k této knize ještě vrátím.

26.09.2016 5 z 5


Mandaríni Mandaríni Stanislav Komárek

Neskutečná knížka! Bohužel asi ne pro každého, když jsem přemýšlela, komu bych ji doporučila, kdo by ji taky ocenil jako já a mohla bych s ním sdílet zážitky z četby, tak jsem mezi svými známými moc lidí nevytipovala. Ale pro mě to byl opravdu nevšední zážitek. Krom jiného jsem ocenila popis doby, kterou jsem prožila jako dítě, z pohledu dospělého neangažovaného člověka.

26.09.2016 5 z 5


Ranhojič Ranhojič Noah Gordon

Bála jsem se, že takhle tlustou knížku budu číst dlouho. Ale četla se sama. Opravdu jsem si ji užila, k pěti hvězdičkám jí chybí, z mého pohledu, jen nějaká ta myšlenka, se kterou bych se ztotožnila a zněla ve mně ještě dlouhou dobu. Osobně nejvíc oceňuji sugestivní popisy a atmosféru, mnohdy jsem měla pocit, že to, o čem se píše, jsem viděla na vlastní oči.

05.06.2016 4 z 5


Kaddiš za nenarozené dítě Kaddiš za nenarozené dítě Imre Kertész

Kniha, která se mi nečetla dobře, které jsem moc nerozuměla. Nicméně velmi silné obrazy a myšlenky...

22.03.2016 4 z 5


Trampoty eskymáckého náčelníka v Evropě Trampoty eskymáckého náčelníka v Evropě Edvard Valenta

Pořád jsem ho vnímala jako komickou postavičku. Ovšem vždycky do chvíle, než jsem si uvědomila, co všechno zvládl...

22.03.2016 5 z 5


Les Les Arkadij Strugackij

Už jsem pár ujetých knih četla. A tahle byla jedna z nejujetějších, co se obsau týká. Nicméně skvělá forma, jazykově neskutečně zábavné.

08.03.2016 4 z 5