knizni_doupe knizni_doupe komentáře u knih

☰ menu

Převzetí Převzetí Vojtěch Záleský

Převzetí vás provede světem, který je dle mého názoru naprosto originální, ale někdy snad až příliš přeplněný. Je zde dost druhů, které je třeba si pamatovat a také snad až příliš jmen, v kterých je třeba se orientovat, aby vše dávalo smysl. Někdy jsem měla pocit, že se musím až příliš soustředit a stávalo se i, že mi sem tam nějaký ten detail unikl a to jsem se musela vracet zpět, abych si to v hlavě zase srovnala.

Bojovala jsem trochu i s vlastní fantazií, kdy konkrétní popis scény byl občas náročný na představivost. V tomhle ale naprosto skvěle fungovaly ilustrace, které najdete na instagramovém profilu samotného autora. Díky tomu jsem se pak mnohem lépe začetla. Říkala jsem si i, že kdyby dané ilustrace doplňovaly knihu, tak by to bylo úplně úžasný.

Sečteno, podtrženo. Kniha Převzetí mě velmi mile překvapila. Je to čtivé, je to originální a je to zcela něco jiného. Svět fantasy tvorů a gangster svět v jednom. Nikdy bych nevěřila, že mě to fakt tak chytne. Nejvíce bych však chtěla autora pochválit za hlavní hrdinku Meg, která pro mě jakožto pro ženu byla velkou inspirací. Zároveň vás ale rovnou varuji, že Převzetí vám může zlomit i srdce.

04.06.2023 3 z 5