KnihomolLilly KnihomolLilly komentáře u knih

☰ menu

O dívce Grace O dívce Grace Anthony Doerr

Na knihu jsem narazila v knihkupectví s kamarádkou. Kniha mě na první pohled zaujala. Můj žánr je spíš drama, thrillery atp... Tuto knihu jsem zvolila jako odpočinkovou a účel splnila.
Kniha je na odlehčení, kdy se pocity hlavního hrdiny Davida dostanou k Vám a prožíváte je s ním. Je to zvídavý člověk, který za vším hledá něco víc.
Bohužel víc převažují zápory. V některých částech se spisovatel rozepisuje, každý detail popíše, i v částech, kde to není potřeba. Jinde přeskočí velký úsek, který sice není potřeba nějak rozepisovat, ale připadá vám to zvláštní. Taky jsem se nemohla zorientovat v částech, kdy mluvil o Naaliyah, když dospívala. Člověk se musel hodně soustředit. Díky Davidovi budu na všechno koukat jinak a budu nad vším více uvažovat. Abych viděla víc než jen moře jako celek, už budu vidět jiný svět, domov spoustu živočichů, pro nás rekreaci a jako něco, co Vás může lehce zničit. Nedokážu to popsat tak, jak si to myslím, ale autor O dívce Grace to dokázal . Knihu jsem v nudnějších částech odkládala a přemýšlela, jestli je přeskočit, nebo přečíst. V některých částech jsem knihu odložila, ale za chvilku jsem musela si jít sednout a číst dál. Myšlenky na knihu mě nenechali jen tak dělat něco jiného.

Jinak příběh oceňuji, velice zajímavý a magický... David mi v jednu chvíli připadal jako postižený, protože když si představíte, že někoho takového potkáte a nevidíte mu do hlavy a jeho myšlení... Příště si od něho přečtu buď Zeď vzpomínek, nebo Světla. Částečně doufám, že budou jiná, než O dívce Grace. Nemohla bych to číst pořád.

22.07.2018