Keta97 Keta97 komentáře u knih

☰ menu

Podnikový výlet / V prodlouženém čase Podnikový výlet / V prodlouženém čase Beryl Bainbridge

Četla jsem pouze Podnikový výlet a stačilo mi to. Dosud nedokážu pochopit, čím to, že je tohle dílo anglofonními čtenáři hodnoceno jako geniálně vtipné - žádného humoru jsem si v knize nevšimla (kromě jedné či dvou scén, kde se Freda marně pokouší dělníky obrátit ke komunismu), a to si myslím, že jsem obvykle poměrně dobrá v detekování i toho nejuhozenějšího humoru...

Příběh se vleče šnečím tempem - nejprve jsem se naivně těšila, že až dojde na výlet, začne se v příběhu něco dít, zatímco první část knihy jenom představuje hlavní postavy - pak se ale ukázalo, že výlet probíhá naprosto nezměněným tempem a to i po okamžiku vyvrcholení děje. V celé knize se objevuje jenom jedna jediná drobňoučká zápletka na konci, která ovšem čtenáře vůbec nepřekvapí.

Nechápu, proč se autorka se psaním vůbec namáhala - jediné, co jí můžu pochválit, jsou povahy hlavních postav, které mi přišly originálně realistické (to ovšem může být dáno tím, že obvykle nečtu tento žánr a proto nenarážím na takové postavy).

23.03.2023 1 z 5