keeptouch keeptouch komentáře u knih

☰ menu

Motýl v pavučině Motýl v pavučině Jiří Ventluka

Ráda bych tu napsala něco, co málo kdo ví a je možná škoda, že se o tom ani nikde moc nepíše. Autor knihy Jiří Ventluka a literární agentura MÁM TALENT, která autorovi pomohla se vznikem knihy a nalezením nakladatelství, které ji vydá, darovali celý svůj honorář z knihy na výzkum nemoci, na kterou hlavní hrdinka knihy zemřela. Nakladatelství Rosier nápad podpořilo a i ono darovalo část honoráře z prodeje na výzkum těžké a vzácné nemoci. Je fajn vědět, že kniha pomáhá dobré věci.

02.04.2023 5 z 5


Pátá královna Pátá královna Michael A. Shaheen

Historické romány čtu spíš jen občas, musí mě něčím oslovit. Nejsem vysloveně čtenář této literatury. Tohle mě ale zaujalo, jak se o tom mluví. Američan a píše o Karlovi? Oslovilo mě, kolik lidí na sítích píše, že to nemůže být dobrá kniha, že Amík nemůže o Karlovi nic dobrého napsat, ale přitom knihu nečetli. No tak mě to vyprovokovalo a přečetla jsem ji. Užila jsem si to. Silný příběh, četla jsem se zatajeným dechem, dobře napsané. Historik nejsem, jen poučený laik a z tohoto pohledu smekám. Kdybych toho tolik znala z americké historie, jako tento autor zná z té naší, tak bych byla na sebe pyšná. Nelituju, bylo to bezva čtení a rozhodně tahle kniha bude patřit k těm, ke kterým se budu vracet. Díky, díky! Víc takových amerických autorů na našem trhu!

08.01.2023 5 z 5


Jak Slávek randil s Markétou aneb byli jsme u toho Jak Slávek randil s Markétou aneb byli jsme u toho Markéta Dočekalová

Pořad běžel na tv Nova více, jak 6 let a měl po celou dobu velmi vysokou sledovanost. Nebyl zrušen televizí, ale na žádost autorského týmu, který se chtěl po šesti letech již věnovat jiným autorským aktivitám. Tak tady nepište nesmysly, když o tom nic nevíte!

29.10.2013