Kaira93 Kaira93 komentáře u knih

☰ menu

Poutník, čarodějnice a červ Poutník, čarodějnice a červ Christopher Paolini

Skvěle zpracovaná kniha se špatnou anotací. Když si někdo přečte, o čem kniha je, bude čekat další dobrodružství Eragona tak, jak ho do teď známe, ale to je chyba. Christopher Paolini již po vydání Inheritance řekl, že další dobrodružství ze světa jezdců bude, ale ne přímo o Eragonovi, ještě několikrát to také zmínil v rozhovorech a ve videích na své stránce. A přesně tak se také stalo.
Kniha je souborem povídek, přesně jak napovídá již název celé série, a o Eragonovi se dozvídáme velice málo. Knize to vůbec neuškodilo, začíná se tu rozvíjet nový děj, jen jiným způsobem než doposud známe. Na knize je velice znát, jaký veliký posun Paolini udělal od prvního dílu Odkazu dračích jezdců.
Právě mám období, kdy skoro nečtu a nebaví mě žádná kniha, ale Poutníka, čarodějnici a červa jsem slupla jako malinu bez jakékoli přestávky. Každý příběh mě okamžitě ponořil do děje a já jsem si připadala jako součást příběhu. Zkrátka skvěle napsaná kniha pro ty, co nečekají příběh Eragona, ale doufají v pár okrajových informací o tom, jak se mu vede nadále.

15.09.2019 5 z 5