josef0885 josef0885 komentáře u knih

☰ menu

Snílkova kavárna aneb příběhy zaslechnuté u cappuccina Snílkova kavárna aneb příběhy zaslechnuté u cappuccina Martina Abrahámová

Snílkova kavárna aneb příběhy zaslechnuté u cappuccina od Martiny Abrahámové (Mia) je jedinečným a neodolatelným souborem příběhů, který vás vtáhne do svého kouzelného světa hned od první stránky. Tato kniha je skvělým společníkem pro všechny, kteří hledají dávku dobré nálady a inspirace v každodenním životě.

Mia nás provází různými situacemi a prostředími, od školního stolu až po dobu pandemie COVID-19. Její schopnost zachytit každodenní okamžiky a proměnit je v zábavné a dojemné příběhy je nesmírně osvěžující. Můžete se těšit na situace ze školního prostředí, které každý známe, ale i na neočekávané zvraty a vtípky, které nás překvapí.

Kromě toho kniha nabízí pohledy do světa dospívajících dětí, jejich rodičů a učitelů. Mia se vypořádává s těmito situacemi s nadhledem a humorem, což dělá z těchto příběhů nesmírně čtivý zážitek.

Postupně nás seznámí s různými postavami, jako jsou kolegové učitelé a děti, a ukazuje nám jejich různé perspektivy a zážitky. Lehká romantika, která se prolíná v některých příbězích, přidává knize další rozměr a činí ji ještě zajímavější. Romantika a humor se spolu snoubí v sympatickém valčíku, který nese náboj něčeho hlubšího, skrytého.

Pobavil jsem se u téma abstinence a autorčin způsob, jakým ho zpracovává s humorem a empatií a zážitky, které zažívá při převozu vína a na společenských akcí. Tato kniha nahlíží na různé situace ze života, jak náhodou vyjde horoskop a nebo jak hlavní postava skončí v nemocnici.

Snílkova kavárna je kniha, kterou si zamilujete. Je plná humoru, legrace, ale také moudrých myšlenek a nadhledu k životu. Martina Abrahámová nás překvapuje a baví na každé stránce, a proto tuto knihu vřele doporučuji každému, kdo hledá krásné příběhy ze života, provoněné vůní kávy a smíchem.

Uvařte si svou oblíbenou kávu a užijte si jízdu do světa, který vás pohladí jak pití horké čokolády.

12.09.2023 5 z 5


Poznej mě slovy Poznej mě slovy Petra F. Rohovská

"Poznej mě slovy" je cesta do hlubin ženské duše, která váš překvapí svou jemností, humorem i surovostí.

Zářivá sbírkou krátkých příběhů, která odhaluje neobyčejnou šíři emocí, skrytých pod hladinou každodenního života žen. Autorka odvážně prozkoumává témata jako smrt, nevěra, lesbická láska, sex, láska ke svému tělu, komplexnost vztahů a mnoho dalšího.

Autorský jazyk je promyšlený, sugestivní a krásně plynulý. Autorka dokáže ve zkratce vykreslit výrazně živé postavy a okouzlující prostředí. Její vyprávění je emotivní, ale zároveň nenucené a nepředvídatelné a hluboké emoce kráčí ruku v ruce s lehkostí a radostí jemného veselí.

Knihu spojuje silné a autentické poselství o síle ženského hlasu a odvahy, jak se vyrovnávat s životními výzvami. Autorka se nebojí představit složité situace, a způsob, je se ženské hrdinky s těmito zkouškami vyrovnávají.

Poutavé pohledy na vzájemné porozumění a emocionální propojení žen a jejich okolí je osvěžující. Rozmanitost a krása různých forem lásky střídá s hlubokými příběhy a překvapivými odhaleními.

Odvaha v hledání a oslavování ženské sexuality a lásky k vlastnímu tělu, sebepřijetí a sebeúcta jsou jen některá z témat, která mohou být inspirativní pro mnoho žen a mužů.

Vztahy jsou zobrazeny s mimořádnou jemností a zároveň s realistickým pohledem na všechny jejich složitosti. Obtíže a napětí s nimi spojené jsou poutavě opsané a zachycují jejich krásu i sílu.

"Poznej mě slovy" je oslnivou knihou, která zasáhne srdce každého čtenáře. Autorka vytváří smyslnou, emocionálně hlubokou a zároveň osvobozující atmosféru, která vás nechá zamyšlení nad mnoha aspekty lidského života. Je to inspirativní, poutavá a odvážná kniha, která se s vámi bude táhnout ještě dlouho poté, co ji dočtete.

Doporučuji ji každému, kdo touží po silném literárním zážitku s hlubokým emocionálním dopadem.

30.07.2023 5 z 5


Tvůrčí restart: Lázně pro spisovatele v krizi Tvůrčí restart: Lázně pro spisovatele v krizi Martina Heš

(SPOILER) Takovou knížku jsem ještě nečetl. Velmi zajímavý výlet do duše zaseknutého autora. Surrealistické vyprávění, příjemně depresivní, s nádechem příslibu erotiky, sebenenávisti, zoufalství, s nadějí lásky přivede čtenáře do sanatoria pro zablokované autory a provede je až po úspěšné vydání knihy.

Nejvíce jsem přemýšlel o pocitech, jaké mám vůči hrdinovi Jakubovi, zda-li je mi ho líto, nebo se s ním ztotožňuji, nebo je mi nesympatický, nebo ho nesnáším, nebo chci aby skončil špatně - opravdu jedinečný hrdina/antihrdina

Autorka nenechá čtenáře odpočívat, neustále mu předkládá nové a nové možné cestičky a všechna očekávání, která jako čtenář má vždy smázne šmahem několika větami. Jízda od začátku až do konce!

Každopádně 6/6

15.05.2022 5 z 5