jncz jncz komentáře u knih

☰ menu

Zločin a trest Zločin a trest Fjodor Michajlovič Dostojevskij

Poněvadž jsem příznivcem duchovna, psychologie a veškerých obdobných věd, kniha na mě až doposud působí velice silným dojmem. Při představě, čím vším si samotný velikán Dostojevskij za jeho pestrého života prošel je zcela nevídané..
Jak jistě všichni víte, ruští autoři vynikali jejich jedinečným popisem; není výjimkou ani Dostojevskij, samotný děj by se dal shrnout to 100 stan, všechno se točí okolo spáchání tak hrůzného činu Raskolnikovem. Zdlouhavé části byli někdy mírně "otravné" a možná by se dalo říci i nevhodné. Avšak autor měl naprosto mimořádné schopnosti, což měl na svědomí jeho pestrý život..
Těžko o tom mluvit, každému mohu jedině doporučit :))

15.05.2013


Mnoho životů, mnoho mistrů Mnoho životů, mnoho mistrů Brian L. Weiss

Kniha byla zcela unikátní svým tématem a zpracováním. Výpovědi byli naprosto fascinující a pro nás, běžně žijící pozemšťani, v některých pasážích až nepředstavitelné...na druhou stranu stále opakující výpovědi měli negativní vliv na moji pozornost při četbě a poutavost tak rapidně upadala...Avšak dávám 4 hvězdy, neboť si cením jedinečnosti autora a jeho nadměrného intelektu, jenž mě zaujal :)

15.05.2013 4 z 5


Síla přitažlivosti Síla přitažlivosti Joe Vitale

Obdoba The Secret. Bráno z jiného úhlu pohledu, samozřejmostí knihy je spousta velice zajímavých a skutečných příběhů. Velice se mi líbila práce s knihou. Za každou metodou/technikou jsou volné do řádky, na nichž si máte věci z předešlého článku zkoušet.

24.01.2013