jarca66 jarca66 komentáře u knih

☰ menu

Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Je to již více než dvacet let, kdy jsem knihu četla poprvé. Měla jsem první čtyři díly, další teprve měly vyjít... Začátek mě tehdy moc nechytl, ale jakmile se Harry ocitl na nádraží, na své první cestě do Bradavic, nastala změna a já se od knihy už neodtrhla. A to jsem již byla dospělá...
Je zajímavé, že jsem se ke čtení za tu dobu nevrátila, asi mi stačily filmy? Nicméně teď, po tak dlouhé době, kdy už mám sama děti (a je samozřejmě svět Harryho Pottera zajímá), jsem se rozhodla začít od začátku. Našla jsem si i skvělý podcast, kde paní rozebírá kapitolu po kapitole, upozorňuje na různé detaily a dává věci do souvislostí s událostmi, které teprve nastanou. Je to takový skvělý doplněk ke čtení a fanouškům HP doporučuji. :-)

31.05.2023 5 z 5


Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Jednu hvězdu za Scorpiuse, na zbytek raději zapomenu. Celá zápletka mi přišla na hlavu, chování postav nelogické... Možná zkusím sáhnout po nějakém fanouškovském pokračování, to by mohlo být lepší kvality.

08.05.2020 1 z 5


Hostina pro vrány 1 Hostina pro vrány 1 George R. R. Martin

Tahle série se rozjíždí trochu pomaleji, zpočátku tedy byla trošku nudnější, nicméně stále kvalitní. Bohužel to samé se nedá říct o překladu, kdy se překladatelka "z čista jasna" rozhodla přeložit i jména, čímž knížku de facto zhyzdila. Fakt na zabití... I kvůli tomu jsem se rozhodla pro nižší hodnocení. V originále bych dala o hvězdu víc.

17.08.2011 3 z 5