jago jago komentáře u knih

☰ menu

Bůh synergie Bůh synergie Jiří Šifrin

Perfektní práce. Překvapivá fakta pro mnohé, ideální materiál pro srovnání s díly např. Suvorova. Stalinobijci z toho musí mít pěnu u huby... :-)

03.02.2020


Odevzdání a odhodlání Odevzdání a odhodlání Ken Wilber

Škoda, že Treyu nikdo neseznámil také s někým jiným, než se světově známými onkology, třeba s dr. Johannou Budwig, která byla pro všechny onkology světa úhlavním nepřítelem, který je chtěl připravit o živobytí... Ale možná, že tam, kde žila neměla možnost číst o výsledcích jejího výzkumu už od padesátých let, kdy objevila jako první na světě způsob, jak rozpoznat a identifikovat mastné kyseliny a také mechanismus, jímž působí na živé buňky. Byla za to nominována na Nobelovu cenu a později za další svoje práce ještě sedmkrát, ovšem, jak výše řečeno, pro onkologii a farmaceutický průmysl byla pohromou, a tak cenu nikdy nedostala, její léčba byla odmítnuta (úspěšnost 98%) a dodnes se její metodou léčí celebrity celého světa v přísném utajení. Více v její knize Olejovo-bílkovinová strava, která ovšem česky nikdy nevyšla. Naštěstí je už tři roky k dispozici kniha Velká kuchařka a učebnice olejovo-bílkovinové stravy od jediného spolupracovníka dr. Budwig, Lothara Hinweise v překladu Mgr. H. Cmurové.
Na druhou stranu, kdyby Ken Wilber a jeho manželka Treya Killam Wilberová tuto terapii znali a důsledně použili, mělo by zřejmě toto dílo jiný závěr a pointu a zřejmě také jiný osud.

26.12.2019