Jaaaa Jaaaa komentáře u knih

☰ menu

Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

Musím říct, že první díl mě teda moc neuchvátil, připadalo mi takové divné, že se Amarantha nechala tak snadno porazit zrovna od lidské dívky, když měla téměř padesát let nadvládu nad tak mocnými vílami. A vůbec, připadalo mi to docela nudné.
Navzdory tomu jsem však přečetla i ten druhý díl. A ten...byl super. Bylo tam dost akce, a i když (jak tu mnoho lidí psalo) Feyre ze začátku dost fňukala, myslím, že na to měla právo, teda alespoň z toho začátku:) Jediné čeho tam nemuselo být tolik, byly ty milostné scény.
Hrozně jsm si oblíbila postavy Amren,Azriela a Nesty -neptejte se mě proč- , ale cestu si ke mně našli samozřejmě i Mor, Cassian, Rhys,Elide a ještě Luciel.
Tamlina jsem neměla moc ráda ani v minulém dílu a teď už ho mít rád snad ani nejde, i když je mi ho tak trochu líto kvůli tomu, jak Feyre hrozně miluje a ona mu nejdřív utekla a když se vrátila tak jen proto, aby zničila jeho dvůr. To ale neznamená, že si myslím, že to Feyre udělat neměla:)
Postava samotné Feyre je hodně zajímavá: v některých chvílích bych ji zabila (ty její až někdy zbytečné výbuchy hněvu) a v někteých chvílích bych jí skočila okolo krku, jindy u mě zase budí velký respekt... Obdivuji S.J.Maas, že dokázala vytvořit Feyre tak spletitou povahu. Mám ale takový pocit, že čím víc se příběh přibližuje ke konci, tím víc se Feyre pvahově podobá Aelin ze Skleněného trůnu.
Tak či tak, nemůžu se dočkat dalšího dílu, protože když jsem tuhle knihu dočetla, moje první reakce byla:,,Nééé, konec nééé."

10.06.2017