Ian.Maitner Ian.Maitner komentáře u knih

☰ menu

Bodybuilding - anatomie Bodybuilding - anatomie Nick Evans

I přes patrnou koncepční jednolitost a pokus přiblížit se co nejvíce lidem znalých jen pramalým základům daného sportovního odvětví, je kniha jistě teoretickým přínosem každému, kdo s tímto silovým odvětvím právě začíná. Knihu ale patrně erudovanější sportovní znalci pravidel ne vždy tučně psaných jistě s jakýmsi opovrženíhodným mlasknutím zavrhnou, neboť ne vždy jsou provedení individuálních cviků popsaná s takovým citem, s jakým je nutno je pro co nejdokonalejší výsledek vykonávat.

02.09.2015 3 z 5


Lovec zmijí Lovec zmijí Lazar Viktorovič Karelin

L. V. Karelin má snad v krvi víc F. M. Dostojevskijého než červených krvinek. Z jeho románu vyvěrá ona tak typická povídkovost, hmatatelný patriotismus, pochmurnost životního údělu prolínající všechny společenské vrstvy společnosti- zde se přímo zabývajíc zbohatlíky a spustlíky, denodenních těžkostí spojených s nutností přežít, realismu tehdejší temné doby, nesnadné politické situace, střetů morálky se snahou zbohatnou na neštěstí druhých s níž se čtenář setkává v Dostojevského románech.

23.12.2011


Vzorec pro vraždu Vzorec pro vraždu Hasso Plötze

Hasso Plötze dokázal sepsal zajímavý, ačkoliv ve své podstatě plynule prostý kriminální příběh, v němž se vyjma mnoha zajímavých lokací, objevuje také velké množství osob, vražedných motivů i všední lidskosti, banálností i závisti. Jestliže jste přivykli detektivnímu specifiku Joea Alexe, Hasso Plötzea si rovněž oblíbíte.

20.12.2011 5 z 5


Případ zatoulané pohlednice Případ zatoulané pohlednice Jan Cimický

Nutno podotknout, že při psaní knihy 'Diagnóza: Náhlá smrt' čerpal autor z této kníhy víc než by slušelo. A každý, kdo si knihy přečte, okamžitě pochopí, protože mnohé z použitých pasáží jsou si podobné jako vejce vejci, Přeci jen plagiátorství vlastních děl zavání čímsi kontraproduktivním.

01.11.2011