Helejna Helejna komentáře u knih

☰ menu

Caravaggio Caravaggio Helen Langdon

(SPOILER) Knihu jsem přečetla, protože Caravaggio je můj oblíbený malíř a dostala jsem ji jako dárek. Ale rozhodně není tak poutavá, jako životopis od Miloše Kočky - Krev na paletě. Krev na paletě asi žádný autor už nepřekoná.

21.06.2022 1 z 5


Všichni jsou psychopati, jenom já jsem letadlo Všichni jsou psychopati, jenom já jsem letadlo Jan Hnízdil

Velmi zajímavá kniha, kde se dozvíte mnoho detailů ze života našich politiků. Je na tom hodně pravdy a pochopíte některé motivy jejich jednání. Na mě působí, že kniha není zcela objektivní. Vadilo mi, že za to, že se někdo stane psychopatem viní, ve většině případů, jejich matky. Samozřejmě berte mé hodnocení za zjednodušené a knuhu si přečtěte!

30.09.2021 2 z 5


Blázni umírají Blázni umírají Mario Puzo

Moje první kniha od M. Puzza. Začátek knihy mě nijak neoslovil, ale pak mě kniha začala víc a víc vtahovat do prostředí Las Vegas a Holywoodu. Čím víc jsem byla blíž konci knihy, tím víc mě bavila. Hodně zajímavé pohledy na vztahy mezi muži a ženami. V dnešní genderově kontrolované době by se knihu asi báli vydat.

23.04.2021 4 z 5


William Shakespeare: Velký příběh neznámého muže William Shakespeare: Velký příběh neznámého muže Stephen Greenblatt

Knihu jsem četla pod vlivem přednášek pana profesora Hilského. Četla se mi ztuha, ale život a osudy W. Shakespeara byli tak zajímavé, že to stálo za to.

23.04.2021 4 z 5


Zlatý kondom: Úvahy o lásce ztracené a nalezené Zlatý kondom: Úvahy o lásce ztracené a nalezené Jeanne Safer

Přestože knihu napsala psychoanalytička, se čte velice dobře. Každý příběh něčím zaujme a nějaké poučení čí inspiraci do svého života tam najde snad každý. Přes úvodní příběhy neopětovaných a nezdravých lásek a ztrát nejlepších přátel, kniha vyznívá velmi optimisticky.
Teď ji každému doporučuji.

08.03.2019 4 z 5


Císařova perla Císařova perla Robert van Gulik

Je to již druhá kniha od Gulika a nezklamal. Příběh má spád a vtáhne vás do děje, v kterém netušíte, kdo by mohl být vrah.
Napětí až do konce. Příjemně prokládáno čínskými reáliemi té doby. nenudila jsem se.

08.03.2019 4 z 5


Očistný obřad Očistný obřad Mark T. Sullivan

Kniha se i přes špatný překlad (zarazilo mě, když jedna postava již po smrti o odstavec dál promluvila) čte dobře. Téma z prostředí lovu mi nebylo zcela blízké. Je to trochu thriller, ale vlastně předem víte, kdo nejspíš přežije. Je to kniha, kterou kdybych nepřečetla, tak mi to rozhodně vadit nebude. Spíš nedoporučuji.

08.03.2019 1 z 5