grus1 grus1 komentáře u knih

☰ menu

Vůz z Thálie Vůz z Thálie Jean-Pierre Garen (p)

V rámci série jedna z těch podařenějších knížek. Četla se pěkně a svižně.

Reakce na předchozí komentáře: V originále vycházely knížky v jiném pořadí než pak v češtině. Za nelogické pořadí knížek tedy nemůže spisovatel, ale český vydavatel, který je vydával doslova náhodně. Pokud byste si chtěli přečíst sérii ve správném pořadí, najdete je tady: https://cs.wikipedia.org/wiki/Jean-Pierre_Garen

01.05.2024 4 z 5


Pod vlivem krystalu Pod vlivem krystalu Jean-Pierre Garen (p)

Nápad zajímavý a v rámci možností originální, ale to je asi tak všechno. V knize sledujeme akci policejních agentů, kteří se chovají neuvěřitelně nelogicky, hloupě a s naivitou pětiletých dětí. Naštěstí nad nimi bdí někdo, kdo jim v každé kapitole aspoň dvakrát zachrání život a přibližně v každé druhé kapitole pomůže utéct ze zajetí. Na druhou stranu ale tito agenti prokazují neuvěřitelně brilantní schopnost dedukce. Např. z toho, že je na jedné planetě zatknou policisté, kteří vypadají jako pod vlivem drog, usoudí, že se na planetě děje něco, co ohrožuje existenci celé Pozemské unie. Z technických perliček bych vypíchl poznatek, že když prý budete z jaderné elektrárny odebírat moc elektřiny, mohl by vybuchnout jaderný reaktor!!! Musím říct, že něco tak pitomého jsem dlouho nečetl a chvílemi jsem přemýšlel, jestli snad Garen nenapsal parodii na nějakou jinou knihu. Nejspíš ale ne, nejspíš je to jenom tak moc špatné. Po přečtení většiny knih série musím říct, že se jedná o jednu z nejhorších.

26.04.2024 1 z 5


Jablka z Beltamoru Jablka z Beltamoru Jiří W. Procházka

Marka Stonea mám rád jako odpočinkovou četbu, u které nemusím přemýšlet a od které moc nečekám. Ale toto fakt nešlo. Zmatený děj, skákání z místa na místo i v čase, nepochopitelné situace, které jsou vysvětleny až o několik stran dál nebo vůbec, nelogické chování postav, cringe dialogy. Na druhou stranu stovky mrtvých, potoky krve, detailní popisy vyhřeznutých střev, prostřelených lebek a dalších brutálních zranění. Strašný.

18.04.2024 odpad!