F.Dobrota F.Dobrota komentáře u knih

☰ menu

Kniha smíchu a zapomnění Kniha smíchu a zapomnění Milan Kundera

Zvláštní a nevyvážená kniha, místy nekunderovsky kostrbatá, "prázdné" pasáže a až nudné úvahy, jakoby sám autor přesně nevěděl o čem to má vlastně celé být. Trochu to zachraňují až dvě poslední povídky, což je ale na dobrou knihu málo.

02.09.2022 2 z 5


Byla jsem na světě Byla jsem na světě Olga Scheinpflugová

Výborné, pokud jde skutečně jen o životní vzpomínky, což jsou např. části z období války. Bohužel je k tomu většinou ještě přidána spousta zbytečností vesměs v podobě různých nekonečných a nudných a "umělých" úvah, což dělá knihu velice rozvláčnou a prokousávat se tím k něčemu zajímavějšímu je dost obtížné.

12.06.2019 1 z 5


Český román Český román Olga Scheinpflugová

Stejně jako u vzpomínek Byla jsem na světě od stejné autorky by mohlo jít o výbornou knihu nebýt příliš rozvláčného stylu, kterým je napsána. Na každou zajímavou větu bohužel připadá spousta dalších a vesměs zbytečných, většinou různé nekonečné kostrbaté, nudné a plané úvahy. Části, kde jsou skutečně popsány jen životní osudy bez tohoto zbytečného balastu jsou velmi dobré, ale těch je bohužel v knize poměrně málo a prokousávat se tím je místy docela utrpení.

12.06.2019 1 z 5