Eruniss Eruniss komentáře u knih

☰ menu

Stvořena ženou - Dopisy matky dceři o podstatě ženství Stvořena ženou - Dopisy matky dceři o podstatě ženství Elisabeth Elliot

Za mě skvělá kniha a velké doporučení všem ženám, které zajímá ženství a manželství, především z biblického pohledu.
I já jsem občas vnímala jistou nesouvislost, soukromá adresovanost byla pro mě něco, na co jsem si musela chvíli zvykat. Ale dobovou zatíženost nevnímám, leda tu biblickou, aplikovatelnou však jak věřím na jakoukoliv dobu. Sáhneme-li po knize zabývající se biblickým pohledem na ženu a manželství, nevím co jiného bych měla čekat - dostala jsem v knize přesně to, co jsem očekávala a hledala.
Pro mě je kniha svým obsahem stále aktuální a byla velice přínosná.

13.04.2022 5 z 5


Křižovatky Křižovatky Wm. Paul Young (p)

Skvělá kniha, kterou bych těsně po dočtení ráda ohodnotila pěti hvězdičkami, ale za mě byly některé pasáže napsané tak, že jsem je ze začátku nechápala (např. klouzání z hlavy jedné osoby do druhé) a pochopila až když jsem se dostala dál, takže jsem se pak většinou vracela abych si "dopředstavila" části, které mi prvně nebyly jasné. Také na začátku jsem se nebyla úplně schopná začíst, což mi dělalo problém i při některých zamyšleních, kdy jsem úplně nebyla schopna plně pochopit myšlenku. (myšleno některé rozhovory o tom jak to teda všechno je a funguje, s Ježíšem, Jackem, babičkou atd.)
Také postavy jako babička a holčička v zelenomodrých šatech (nechci spoilerovat, takže kdo četl ví co myslím) mi osobně moc neseděly k těm, které měly představovat v reálném světě. Ale chápu že některé postavy se nám popisují těžce a nikdo je nedokážeme plně pojmout a správně popsat. Přecejen, za takové osoby se těžko vytvářejí smyšlené dialogy.
Co se mi ale moc líbilo, tak konec. Vše se do konce dostalo plynule, pojetí světa v knize jsem už chápala a orientovala se v něm, a na rozdíl od zbytku knihy jsem posledních cca 100 stran přečetla najednou a jedním dechem.
Knihu bych doporučila jako velice zajímavé čtení, na konci dojemné. Obsahuje spoustu látky nad kterou se můžeme sami dále zamýšlet, např. Jak by vypadala moje krajina? Komu bych dala svůj dar uzdravení v podobné situaci? Kdo, nebo co je naším chrámem v srdci? Co naše ego? A jaké máme my squattery?

03.08.2017 4 z 5


Anna Karenina Anna Karenina Lev Nikolajevič Tolstoj

Naprosto úžasný román, snad jedna z mých prvních knížek z klasické literatury. Tato kniha mi ukázala kouzla klasických románů, ruské literatury, a genialitu Tolstého. Přestože kniha byla řádně proložena politikou, zemědělstvím a filozofií, ve všem jsem nakonec našla něco co mě fascinovalo. A ačkoliv jsem si velkou část knihy protivila Annu, Vronského, Kitty... zkrátka a dobře jsem si na každém našla něco co se mi nelíbilo, v konečném důsledku mi bylo líto přesně těch, kterých mělo (Anna, Vronský...) a srdce mi poskakovalo štěstím pro Levina a Kitty. Během čtení jsem přišla na spoustu zajímavých myšlenek, které ovlivnily leckteré mé názory a pohledy na svět. :)

01.03.2016 5 z 5