Elza052 Elza052 komentáře u knih

☰ menu

Jak se vaří drak Jak se vaří drak Václav Dvořák

Ten, kdo hledá knihy, které by mohl číst svým dětem a přitom se u čtení sám skvěle bavit a možná se i něco nového dozvědět, rozhodně neudělá chybu, když sáhne po knihách od Václava Dvořáka. Díky knize „Jak se vaří drak“ jsme spolu s manželem a dětmi prožili několik večerů plných vesmírného dobrodružství, hlubokých přátelství, odvahy i ochoty překonat své limity a udělat něco pro záchranu celé vesmírné posádky. Příběh se velmi dobře čte, děj je plný napětí, překvapivých momentů, ale i situací, nad kterými se člověk může hlouběji zamyslet. Po celou dobu jsme byli zvědaví, jestli z dráčka vyroste skutečný drak, jestli to s ním Adam nevzdá a copak asi Evelínka před ostatními skrývá. S každou další stránkou jsme se blížili k rozuzlení děje a těšili se, jak vše dopadne. Když jsme ale dočetli poslední kapitolu, bylo nám líto, že už příběh dál nepokračuje. Řekla bych, že není zas až tolik dětských knih, které by si dospělí toužili sami dočíst, když jejich dítko během čtení usne, ovšem „Jak se vaří drak“ mezi takové knihy zcela jistě paří a rozhodně stojí za přečtení.

08.12.2023 5 z 5


Písečníci a probuzení krále Písečníci a probuzení krále Václav Dvořák

Kniha „Písečníci a probuzení krále“ volně navazuje na předchozí díl „Písečníci a bludný asteroid“, ve kterém zůstalo mnoho nezodpovězených otázek. Byla jsem zvědavá, která tajemství nám v pokračování knihy autor poodhalí a která zůstanou i nadále hádankou. Řekla bych, že se panu Dvořákovi podařilo odkrýt přesně tolik záhad, aby se čtenářovo nitro spokojilo s novým poznáním a zároveň zůstalo lačné po dalším příběhu, který by toho mohl prozradit ještě víc. Je to krásně napsaný čtivý příběh, který mě zaujal od samého začátku děje a udržoval v napětí, jak vše dopadne, až do úplného konce knihy. Při čtení mi příběh doslova ožíval před očima. Zavedl mě do vzdáleného vesmíru plného neznámých tvorů a nejrůznějších nástrah, které však síla opravdového přátelství dokázala překonat. Na knize oceňuji i to, že se z ní naprosto nenásilnou a poutavou formou může čtenář lecčemu přiučit nejen o fungování vesmíru, ale i dalších fyzikálních zákonech a technických záležitostech. Knihu vřele doporučuji a doufám, že autor bude ve své skvělé tvorbě pokračovat.

19.09.2022 5 z 5


Já, Finis Já, Finis Václav Dvořák

Knihu bych doporučila větším dětem, ale klidně i dospělým čtenářům. Děj knihy je vskutku originální a odehrává se kdesi ve vesmíru na vzdálené planetě. Děj čtenáře pohltí a nenechá ho knihu odložit. Je plný napětí, akce a mnohdy nečekaných zvratů ve vývoji událostí. Příběh postupně mnohé záhady rozkrývá, ale neprozrazuje vše, některé skutečnosti zůstávají zahaleny tajemstvím a nechává tak čtenáři prostor pro vlastní fantazii. Až do samotného závěru knihy čtenář netuší, zda se Petrovi, hlavnímu hrdinovi příběhu, podaří splnit úkol téměř nemožný – zachránit svého malého brášku ze světa nebezpečných a neznámých stvoření vedených mocným Nepřítelem. Petr je však rozhodnutý, že to musí za každou cenu dokázat, že musí vrátit bratra zpět do náruče svých rodičů. A nejen jeho, ale i ostatní chlapce, kteří záhadně zmizeli ze Země. Po boku mu budou při plnění nesnadného úkolu stát skvělí přátelé, se kterými Petr možná zvládne i nemožné… Je to velmi poutavě napsaný příběh s jasným poselstvím. Pokud člověk ví, čeho chce dosáhnout, má silnou motivaci a jasný cíl a ještě k tomu se mu podaří najít spolehlivé a odvážné přátele, může dokázat téměř cokoli, i když tomu třeba sám v těžkých chvílích úplně nevěří…

13.09.2020 5 z 5


Písečníci a bludný asteroid Písečníci a bludný asteroid Václav Dvořák

Knížka „Písečníci a bludný asteroid“ vás neomrzí, ani když ji budete číst poněkolikáté. Začala jsem ji číst se svou dcerou a děj mě zaujal natolik, že jsem ji po večerech hltala napřed, abych se dozvěděla, jak se bude příběh dál vyvíjet a jak skončí. S dcerou teď pokračuji ve společném čtení knihy a bavím se u ní stejně, jako když jsem ji četla poprvé, jen s tím rozdílem, že si víc užívám detaily. Dcera (10 let) je z knížky také nadšená a každý den se těší na pokračování napínavého příběhu.

11.11.2018 5 z 5