Jak se vaří drak

Jak se vaří drak https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518615/jak-se-vari-drakxrV0bP-Zhp-.jpg 4 26 9

Adam se připravuje na největší výzvu svého života – osídlit dosud pustou planetu. Ve škole se učí vařit, tedy pomocí genového inženýrství upravovat živé tvory. Jenže přidělávat krysám žábry nebo nehořlavou kůži, aby přežily šílené pokusy profesora Zachariáše, už ho nebaví. Co si takhle uvařit opravdového draka? Ale stvořit inteligentního létajícího ještěra chrlícího oheň je i pro Adama příliš náročné. Pomůže tajemný Evolutron? Co skrývá spolužačka Evelína, která je vždy o krok před ním? A jak spolu souvisí rez na povrchu lodi a ztrácející se kilogramy? Příběh plný zvratů ukazuje, že i když draci a jiní bájní tvorové nikdy neexistovali, jednoho dne zaručeně budou. Připojte se k Adamovi a jeho kamarádům a objevte svět nových možností!... celý text

Přidat komentář

stepanYHwJ
24.03.2024 5 z 5

*Krásné ilustrace a ještě lepší, milý příběh*
Nejnovější kniha pana Dvořáka mě prostě ZASE DOSTALA. Tentokrát o chlup kratší, než ostatní, napěchovaná akcí, která posouvá děj, pevné sympatické rozvržení postav a hlavně drak "Ošklivka", kterého snad nelze od první stránky nezbožňovat:) No prostě paráda pro všechny milovníky nejen SCI-FI, ale i FANTASY!! Za mě bez debaty 5/5.

Klárka012
17.03.2024 5 z 5

Toto je nejnovější knížka pana Dvořáka a musím říct, že je opět parádní.
Četli jsme ji celá rodina, hlavně děti byly nadšené.
Od poslední stránky zcela vážně uvažujeme nad nákupem agamy :-)
Teď vážně - knížka je určena dětem tak od 9 let a horní věkové hranici se meze nekladou. Dokonce i naší babičce se knížka líbila a s dětmi ji přečetla ještě jednou. Myslím ale, že šikovné děti ji zvládnou samy, ale ty společné okamžiky vám nikdo nesebere a ty jsou na tom to nejhezčí. Za mě jedna z nejhezčích rodinných knih poslední doby.


jungwirth5318
13.01.2024 4 z 5

Autor jede podle své osvědčené šablony: hlavní hrdina je svým způsobem outsider, který má velký sen; nakonec za pomoci přátel překoná všechny překážky a dočká se uznání. Nechybí starostliví, malinko nechápaví rodiče, dívčí protihráčka a posléze spoluhráčka, ošklivé mimozemské potvory ani mírně pomatený vědec, který skrývá tajemství. „Vaření“ v názvu je matoucí, ve skutečnosti se jedná o genetické manipulace... Hrdinův „uvařený“ drak se svým chováním chvílemi až příliš podobá drakovi z dobře známých filmů a seriálu s úplně jinými hrdiny; to mi trochu vadilo. Poslední dobou je obecně dost předrakováno... Ale konec knihy je napínavý a strhující a nedá se od něj odtrhnout až do poslední tečky, která vás možná maličko překvapí. Srovnávám na čtyři hvězdy, mí synové by dali pět.

Elza052
08.12.2023 5 z 5

Ten, kdo hledá knihy, které by mohl číst svým dětem a přitom se u čtení sám skvěle bavit a možná se i něco nového dozvědět, rozhodně neudělá chybu, když sáhne po knihách od Václava Dvořáka. Díky knize „Jak se vaří drak“ jsme spolu s manželem a dětmi prožili několik večerů plných vesmírného dobrodružství, hlubokých přátelství, odvahy i ochoty překonat své limity a udělat něco pro záchranu celé vesmírné posádky. Příběh se velmi dobře čte, děj je plný napětí, překvapivých momentů, ale i situací, nad kterými se člověk může hlouběji zamyslet. Po celou dobu jsme byli zvědaví, jestli z dráčka vyroste skutečný drak, jestli to s ním Adam nevzdá a copak asi Evelínka před ostatními skrývá. S každou další stránkou jsme se blížili k rozuzlení děje a těšili se, jak vše dopadne. Když jsme ale dočetli poslední kapitolu, bylo nám líto, že už příběh dál nepokračuje. Řekla bych, že není zas až tolik dětských knih, které by si dospělí toužili sami dočíst, když jejich dítko během čtení usne, ovšem „Jak se vaří drak“ mezi takové knihy zcela jistě paří a rozhodně stojí za přečtení.

Luky110812
28.11.2023 5 z 5

Předčítáno synovi. Jeho reakce: Je to skvělá kniha, za letošní rok naprostá TOPKA. A těší se na pokračování. (Předběhla i komiks a už se třese až si jí bude moci přečíst sám. Pokud nějaká kniha udělá ze syna MAXI čtenáře, vidím to na tuto.) Děkujeme je skvělá.

gabriela8704
28.11.2023 5 z 5

Tedy páni to bylo luxusní. Předčítala jsem synovi a i za mě tedy úžasný příběh a ty obrázky jsou též skvělé.

Eliška B
19.11.2023 2 z 5

(SPOILER) Pro mě docela zklamání. Příběh skvělý, kniha krásná, ilustrace také, ale co mi vadí je klasické rozdělení rolí - velitel kolonie muž, velitel posádky muž a nástupci chlapci, profesor je muž , jak jinak. Maminka se stará o zeleninu. Holka si tam vygeneruje jednorožce, oukej, je hezkej a i dobrej, ale zase model zdravotní sestřička, obětuje se pro sílu mužů. Potud jsem si říkala, že jsem asi už moc máklá feministka, i když jsem odkojena Foglarem, ale když kapitola, kde byl obětován jednorožec a Evelína je někde asi úplně v p.deli sesypaná, končí tím, že jediný, komu se něco stalo, byl hlavní počítač, tak to jako sorry, to zarazilo i děti. Jakože cože? Tohle to všechno shodilo. Nepozastavil se tady někdo, že ne, že jediný, komu se něco stalo, nebyl Evolutron? Potom se to příběhově dotáhne, ale tahle kapitola za mě byla přesným odrazem toho, že jsou ženy podružné.

helena9210
10.09.2023 5 z 5

Četla jsem já i syn (8 let). Mam pocit, ze je určena spíše mladším dětem nez Písečníci, ale líbila se nám. Je čtivá, jednoduchá a syn získal nenápadně nové vědomosti ohledně genetiky i kvantových počítačů. Věřím, že tohle scifi se bude líbit i holkám :)

dpxcz
31.08.2023 4 z 5

(SPOILER) Další kniha Václava Dvořáka dočtena. Styl se stále podobá všem předchozím knihám, možná je tato určena o malinko mladšímu publiku než Písečníci. A z doslovu mi připadá, že se jedná o prequel k Písečníkům. Každopádně pro mladší publikum určitě hodně čtivé, starší publikum by mohlo být už z pořád stejného stylu trochu unaveno.

Autorovy další knížky

Václav Dvořák
česká, 1976
2018  86%Písečníci a bludný asteroid
2020  84%Já, Finis
2022  85%Písečníci a probuzení krále
2023  85%Jak se vaří drak

Kniha Jak se vaří drak je v

Právě čtených1x
Přečtených28x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených6x
Knihotéce5x
Chystám se číst15x
Chci si koupit7x
dalších seznamech2x