Eliwood Eliwood komentáře u knih

☰ menu

Spirála Spirála Kodži Suzuki

Když tak čtu místní hodnocení a komentáře, tak si musím klást zásadní otázku: ,,Nestal se ze mě knižní barbar?"
První díl mě totiž prakticky od začátku do konce chytnul a nepustil, přičemž jsem něco podobného čekal i od pokračování. Hlavní postava mi sice byla sympatičtější než Nebýt-mého-kamaráda-vůbec-nic-bych-nezvládnul-Asakawa, zbytek ale nebyl jen krok zpátky, bylo to vyloženě čelem zpátky a sprint. Nemám sebemenší problém uvěřit světu, ve kterém zabíjí shlédnutí videokazety, nemám problém uvěřit v existenci skříně, která vede do fantasy světa, nemám problém s mluvícími roboty...ale DNA, kterou si člověk může vědomě přeprogramovat, aby do ní ukryl šifrovaný vzkaz? Navíc takový, jehož vyřešení mi nepřineslo kýžené ,,Jo ahá, to mě mohlo napadnout, pěkná šifra!", ale místo toho jsem byl rád, že jsem jeho řešením netrávil zbytečný čas. A zvraty, které jsou buď očekávatelné, nebo naprosto neuvěřitelně zbytečné?
Po přečtení první čtvrtiny knihy jsem si říkal, že už jsem moc daleko na to, abych ji odložil. A to samé jsem si říkal i v její půlce a závěru.
Jedna hvězdička za to, že jsem po dočtení opravdu chvíli uvažoval, jestli to všechno opravdu není součást nějakého vyššího plánu a jestli nejsem taky nakažený, když jsem četl knihu a viděl i film. :D

13.06.2015 1 z 5