Spirála přehled

Kodži Suzuki

Kruh (Kodži Suzuki) série

Soudní patolog Ando truchlí nad ztrátou malého synka, manželství se mu rozpadá, a tak žije jen prací. Když se mu na stůl dostane tělo jeho dávného přítele Rjúdžiho Takajamy, kterému způsobil infarkt podivný nádor ve věnčité tepně, není divu, že veškerou energii upne k vyřešení záhady jeho smrti. Zvlášť když mu Rjúdži ze záhrobí posílá šifrované vzkazy. Tajemná úmrtí se množí, zdá se, že na lidstvo zaútočil nový vražedný virus, a Ando má brzy zjistit, že v sázce je mnohem víc než jen případný lékařský věhlas… Ve Spirále, pokračování slavného Suzukiho hororu Kruh, hrozba vraždící videokazety už nevisí jen nad těmi, kdo ji zhlédli – z nezúčastněného pozorovatele se stane odsouzenec na smrt tak snadno… Sadako Jamamurová totiž se svou pomstou lidstvu teprve začíná…... celý text

Literatura světová Horory Romány
Vydáno: 2006 , Knižní klub
Originální název: Rasen, 1995

Co říkají o knize uživatelé?

Pokračování "Kruhu" s názvem "Spirála" přináší napětí a strach. Mnozí čtenáři oceňují jeho nápaditost a vývoj příběhu. Někteří však považují přílišnou vědeckou terminologii za rušivou. Atmosféra je stále silná, ale příběh se posunul více k sci-fi než k hororu. Závěr vyvolává smíšené pocity, ale celkově zůstává kniha zajímavým čtením pro fanoušky série. Více v komentářích.

Komu by se kniha Spirála mohla líbit?

• Čtenáři, kteří mají rádi napínavé příběhy
  • Fanoušci hororové a sci-fi literatury
  • Ti, kdo ocení propracované charaktery
  • Milovníci japonské kultury a mystiky
  • Čtenáři hledající originální zápletky

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Spirála. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Jana747
30.09.2025

Spirála (Spiral)
Pokračování Kruhu je více vědecké než hororové – Suzuki tu propojuje kletbu s biologií a genetikou. Méně se soustředí na děs a víc na koncept. Ale i přesto se kniha četla dobře. Tato série mě opravdu baví.

všech 52 komentářů

Související novinky - Spirála (0)

Kniha Spirála v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně199x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi

Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:

Chci vypnout reklamy

Kodži Suzuki také napsal(a)

Kodži Suzuki
japonská, 1957