Dualmoon Dualmoon komentáře u knih

☰ menu

101 nejčastějších otázek a nejlepší odpovědi u přijímacího pohovoru 101 nejčastějších otázek a nejlepší odpovědi u přijímacího pohovoru Claus Peter Müller-Thurau

Nestavím se rozhodně do role odborníka na pohovory. Ale jen prezentuji jaký dojem na mě kniha udělala jako na někoho, kdo by si rád rozšířil obzory. Tuhle knihu bych vystihl nejlépe úslovím "lepší než drátem do oka". Čtenář musí pracně extrahovat použitelné informace. Nevím nakolik jsou tyhle odpovědi použitelné v Německu, ale pro české prostředí je podle mě použitelná spíše nosná myšlenka odpovědi než odpověď samotná. Odpovědi jsou dlouhé a místy lehce "chvástavé". Často nutí člověka pochybovat, zda tenhle přístup je správný.

26.02.2018 2 z 5


Jak úspěšně hledat a získat zaměstnání Jak úspěšně hledat a získat zaměstnání Zbyněk Siegel

(Komentář k novějšímu vydání – v databázi chybí) Výborná kniha, hlavně pro české poměry. Je věcná bez zbytečné omáčky a vysvětlí uchazeči o zaměstnání, proč zdánlivě nelogické chování zaměstnavatele dává smysl. V knize je většina potřebných informací: zbytek zjistí čtenář praxí. Nicméně je škoda, že není věnováno více prostotu otázkám, které mohou padnout při pohovoru (je zde jen několik reprezentativních).

05.02.2018 5 z 5


Rezistence Rezistence Veronica Roth

Slabší než jednička, které byla zajímavá hlavně přeměnou hlavní postavy a seznámením se s novým prostředím moderních "barbarských kmenů".

Autorka se chtěla asi vyhnout, tomu, aby se vztah Tris a Tobiase zaseknul na mrtvém bodě. Rozhodnost a přímočarost, kterou jsem si na Tris v prvním díle oblíbil, nahradila nerozhodná i když na 16 let realističtější puberťačka. Z drsného a vyrovnaného Tobiase se stal, někdo kdo je pod drsnou skořápkou jen nejistý naivka.

Příběh se občas zasekával na kruhu: "strašlivé tajemství, ale nesmím ti nic víc říct". Mě osobně se víc líbí, když se postupně přidávají informace a tajemství se postupně rozkrývá.

Finále vlastně nic moc závratného nepřináší. Tolik nenáviděnou Jeanine suše zaříznou bez možnosti závěrečné konfrontace. Slabší 4* a doufám, že to byla příprava na minimálně stejně dobrý díl jako Divergence.

23.06.2013 4 z 5


Vekslák Vekslák Pavel Frýbort

Nekomplikované a čtivé. Hrdina je naivní a všechno vidí černobíle.

Svojí chamtivost si dokáže vždy jednoduchými argumenty ospravedlnit, občas celkem zábavně.

Nevím nakolik bylo realistické vykreslení socialismu, ale bylo to zajímavé zpestření.

03.05.2013 4 z 5