DitaV DitaV komentáře u knih

☰ menu

Holky jako nitky Holky jako nitky Jordi Sierra i Fabra

Na knížce se mi líbilo,že je postavena na reálných faktech.Jsou zde uváděny srovnání s osobami,které opravdu existují,tudíž nám jsou postavy bližší a dokážeme si je lépe vybavit. Také se často objevuje přímá řeč a je v ní hodně citově zabarvených slov. Knížka je psána ichformou - z pohledu hlavní postavy Jona. Kapitoly jsou krátké. Příběh je psán chronologicky a autor dost často příběh "usekne" a zbytečně průběh zakončí rychle. To je snad jediné co bych mohla této knize vytknout :) Čte se skvěle,já jsem se u ní opravdu nenudila. Určitě bych jí doporučovala přečíst :)

23.12.2013


Kytice Kytice Karel Jaromír Erben

Kytice je napsaná v staročeštině,tudíž jsem nerozuměla každému slovíčku. Obsahuje 13 balad , které jsou psány rýmy. Né každá však končí špatně (např.: Poklad) . Podle mě je tato knížka velice poučná, protože i když se v některých baladách objevují nadpřirozené jevy , tak jsou tu přesně ukázány některé lidské činy,které se pak dotyčnému vymstí.(např.:Zlatý kolovrat). I když poezii moc často nečtu,tak od této knihy nelze odvrátit oči. Erben je zkrátka skvělý spisovatel a každá z balad je napínavá. Myslím si, že tento klenot české literatury by měl alespoň jednou přečíst každý. :)

16.09.2013 5 z 5


Pomeranče v podprsence Pomeranče v podprsence Ivona Březinová

Snad nejlepší knížka kterou jsem kdy četla,doporučuji přečíst :)

07.09.2013


Sophiina tajná válka: Deník dívky z druhé světové války (1939-1940) Sophiina tajná válka: Deník dívky z druhé světové války (1939-1940) Jill Atkins

Na této knize mě zaujalo nejvíce to,že je psaná jako deník..Den po dnu..dává to knize realistický nádech.

07.09.2013