dako1981 dako1981 komentáře u knih

☰ menu

Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Klasika, ke ktere jsem se dostal temer na stara kolena. O knize jsem vedel pouze to, ze existuje, plus nazor dcery z prvniho stupne ZS, ze to nema dej a pry to nepochopila. Takze jsem byl docela zvedav, o co jde. Knihu jsem prelouskal za hodku a musim uznat, ze ma sve kouzlo. Teto oslave ciste, nezkazene, detske duse s nekonecnou fantazii a vtipem, tezko neco vytknout. Verim, ze po precteni knihy by si nejden ctenar pral byt zase ditetem..

13.02.2020 4 z 5


Moudrost soucitnosti Moudrost soucitnosti Jeho Svatost Dalajlama XIV. (p)

Kniha se dobre cte, je napsana jednoduchym a srozumitelnym stylem. Obsahuje popis kouzla okamziku, zajimavych setkani, Dalajlamovych myslenek, je zde i nekolik pozoruhodnych kapitol - odpusteni slepeho pro vojaka, ktery mu toto provedl a jejich setkani po letech. Dale napriklad vedecky dukaz, ze budhisticti mnisi jsou schopni prozivat trvale stesti nebo preskolovani negramotnych babicek na solarni inzenyrky. Myslenka nesouci se knihou by sla formulovat takto: Opravdu stasten je ten, ktery prinasi stesti druhym.

13.02.2020 4 z 5


Přestaňte být hodní, buďte sami sebou Přestaňte být hodní, buďte sami sebou Thomas d’ Ansembourg

Nekolikrat jsem mel chut ve cteni nepokracovat, zacatek nudny, zvytecne rozebirani zjevnych veci, ktere by sly popsat nekolika vetami, zde na deseti strankach. Od kapitoly 3 lepsi, prakticke zkusenosti reseni partnerskych problemu, drogove zavislych, prace s mladistvymi. Ilustrace temer nulove, ovsem skica fasady a studny na me udelala dojem a vyjadruje zaroven poselstvi knihy, spravne vnimat pocity a potreby jak u sebe, tak u druhych. Na muj vkus malo prehledne, nektere dobre myslenky jakoby zanikly v zaplave vsech tech rozboru. Lepsi prumer.

13.02.2020 3 z 5