czLukasss czLukasss komentáře u knih

☰ menu

Vyhlazovací stroje Vyhlazovací stroje Bryan Hitch

Z prvního čísla Ligy spravedlnosti pod taktovkou Znovuzrození hrdinů DC mám hodně rozporuplné pocity. Na jednu stranu obsahuje přesně tu pravou a skvěle nakreslenou megalomanskou akci, kterou od Ligy očekáváte, na druhou stranu je zde pod ní až příliš nedotažený příběh, který otevírá snad 10 různých příběhových linek a jen málokteré z nich dokáže uzavřít, nebo alespoň trochu vysvětlit. Od této knihy tedy opravdu očekávejte komiksově-popcornovou akci plnou dvojstránkových epických panelů, ale nehledejte v ní žádný hlubší smysl pro celé universum. Alespoň zatím ne. Tajně však doufám, že se v jednom z dalších příběhů série k tomuhle tématu scénáristé vrátí a trochu nám jej osvětlí. Rozhodně by si to zasloužil.

20.07.2018 3 z 5


Lži Lži Greg Rucka

Můj první skutečný příběh ze série Znovuzrození hrdinů DC, který se točí kolem Wonder Woman, se mi moc líbil. Oceňuji kontrast mezi kresbou úvodní dvacítky stránek a zbytkem komiksu, kde Wonder Woman podbízivě k rozjíždějícímu se filmovému univerzu od DC obdržela filmem výrazně inspirovaný outfit. Dále oceňuji přívětivost příběhu a vysvětlení vztahů s několika postavami (které rozhodně přidává na hodnotě pro nové čtenáře komiksu – přesně jak láká obálka knihy) a také kvalitní a cenově příznivé brožované vydání od českého nakladatelství. Drobné chybičky by se našly, ale já si po druhém přečtení komiks oblíbil a narozdíl od toho prvního, ve kterém mi coby nováčkovi mnoho věcí uniklo a nedávalo příliš smysl) jsem pochytil mnoho důležitých detailů. Wonder Woman 1: Lži končí poměrně značným cliffhangerem ve více příběhových linkách a tak se moc těším na další díl, který nakladatelství Crew přinese během srpna.

20.07.2018 4 z 5


Znovuzrození hrdinů DC Znovuzrození hrdinů DC Geoff Johns

Úvod ke Znovuzrození hrdinů DC jsem si koupil čistě ze zvědavosti. Chtěl jsem zkusit něco nového, než se pořádně začtu do knih DCKK (DC komiksového kompletu) a možná se tím i trochu připravit na všechny ty nové postavy, které mě pod taktovkou právě Znovuzrození čekají. Příběh mě chytl na první dobrou, neměl jsem problém mu porozumět (často i menším a složitějším náznakům) a bavil mne. Brzy tedy očekávejte mé čerstvé dojmy z dalších knih, které k tomuto projektu díky poctivým českým ručičkám v našem krásném jazyce vychází. Děkuji za ně a moc se na ně těším!

20.07.2018 4 z 5