ctenislucy ctenislucy komentáře u knih

☰ menu

Kláru si chce koupit každý Kláru si chce koupit každý Heliodor Šimanik

Nejdříve bych chtěla poděkovat autorovi za možnost si tuto knihu přečíst. I když obvykle tento žánr nečtu, kniha mě mile překvapila, a jsem ráda, že jsem si ji přečetla.

To, co mě opravdu na knize uchvátilo, je schopnost nás čtenáře nutit k zamyšlení nad našimi životy a rozhodnutími. Klára, hlavní postava, mě oslovila už od začátku a upřímně jsem jí fandila. Věřím, že mnoho lidí se v ní najde a bude ji podporovat. Její příběh, ovlivněný jedním špatným rozhodnutím, nám připomíná, jak život může být těžký a nepředvídatelný.

Při čtení jsem prožívala spoustu různých emocí. Kniha mě pohltila hned od začátku a držela mě až do poslední stránky. Kniha je velmi čtivá, a hlavně vás bude zajímat, co se dalšího může Kláře stát a jak se s tím vyrovná a autor opravdu umí vyprávět příběh – s hlubokými myšlenkami a překvapivými zvraty, které mě překvapily. Zpočátku to vypadalo jako obyčejný příběh, ale nakonec jsem zjistila, že má mnohem víc co nabídnout, než jsem čekala.

Od poloviny knihy je děj trochu pomalejší, ale zároveň tady začíná filozofická část, a jak jsem již psala – přinutí vás to zamyslet se nad životem. V některých částech mi to otevřelo oči.

Jediné, co mi na knize vadilo, bylo to, že autor přeskakuje mezi myšlenkami několika postav. Mně osobně více vyhovuje, když je to vždy rozdělené.

15.10.2023 5 z 5