Kláru si chce koupit každý přehled

Kláru si chce koupit každý https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516940/bmid_klaru-si-chce-koupit-kazdy-WMS-516940.jpeg 4 35 35

Ženská vnitřní síla se hravě vyrovná té mužské, ale dokáže čelit všem nástrahám života i mladá dívka? Napínavé vyprávění na motivy skutečných lidských osudů. Příběh Kláry nás postupně zavede k mnoha traumatickým prožitkům, se kterými je v rané dospělosti konfrontována. Zdánlivě běžný život studentky se během krátké chvíle obrátí v tvrdý boj o čest, hledání smyslu života a odpovědi na filozofické otázky kladené lidstvem od počátku jeho existence. Naše hrdinka musí čelit problémům rodinných vztahů, partnerské nevěře, znásilnění či prostituci. A díky dalším postavám, které ji v příběhu doprovází, bude výčet citlivých témat ještě delší.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kláru si chce koupit každý. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (25)

marketa9239
18.03.2024 5 z 5

Jak lehce dokážeme odsoudit někoho koho neznáme? Kde je hranice mezi tím být dobrý a zlý? Jak se popasovat s těžkostmi, které nám život přináší? Co nás čeká po smrti? Proč děláme závěry u situací o kterých pořádně nic nevíme?

Tato útlá kniha obsahuje jeden příběh ale velkou spoustu moudrých vět.
Občas jsem se v ději zasekla, je zde dost zvratů a některé počínání postav je velmi zvláštních. Velmi se mi líbili otazky v knize kladené, které mne nutili i dost přemýšlet nad životem.

Knihu jsem.jiste nečetla na posled, ihned si ji objednávám a věřím, ze při dalším čtením mi kniha ukáže zase něco jiného.

"Máme plnou hubu keců o lidství, ale čím dál sofistikovaněji se dokážeme masově zabíjet."

"Když se mi totiž v životě
přihodilo něco zdánlivě špatného, často se později ukázalo, že
mě to něčemu naučilo, nebo rovnou posunulo ke štěstí.
A když ne, tak potom je nutné uvažovat proč se to stalo. Pokud
totiž nepochopíš, proč se ti tyhle věci dějí, budou se opakovat až
do tvého zmaru."

"Nikomu nezačinej
pomáhat kvůli falešné touze zavděčit se Bohu, protože on má
obličej rozdělený na dvě zcela opačné půlky. Takže pokud chceš
pomáhat chudobným a trpícím, tak jenom s myšlenkou dostat
lidstvo do bezpečného středu, ne sebe do ráje."

lulucinax
27.01.2024 4 z 5

Ze začátku jsem si říkala, že kniha je napsána spíše pro mladší, ale pak děj nabral úplně jiné obrátky. Klára je mladá žena, která to nemá a neměla jednoduché a držela jsem ji palce, aby získala, po čem touží - lásku.
Je to silný příběh, který mě přinutil k zamyšlení. Některé části byly až filozofické. V knize je několik momentů, které mě šokovaly, a které jsem opravdu nečekala.


kramlinka88
04.01.2024 5 z 5

Musím říct, že já osobně anotace většinou nečtu, buď mě zaujme obálka, nebo doporučení někoho jiného :)
V tomto případě to bylo oboje :)

Na začátku knihy vidíme takový ten klasický trojúhelník jeden muž chce ženu, ta chce ale jiného muže....můžeme věřit všemu co vidíme? Nebo věci nejsou vždy tak, jak se můžou na první pohled zdát?

Klára je velmi zajímavá postava, která nás samozřejmě provází celou knihou :) Nemá lehký osud, ale chvilkami jsem si říkala, že kdyby se zachovala malinko jinak, víc věřila sama sobě, než nějakému bastardovi, mohl se její život ubírat úplně jiným směrem, ale člověk míní, život mění...

Kniha je prošpikovaná nádhernými myšlenkami a životními filozofickými moudry, které by se mohly zdát jako klišé, ale pro člověka, který už má v životě něco za sebou, to klišé opravdu není :)

Neměla jsem žádné očekávání a dostala jsem knihu, která se nečetla snadno, právě proto, že obsahovala tolik věcí k zamyšlení a já za to autorovi velmi děkuji :) Člověk občas rád sklouzne k životnímu stereotypu a je fajn, když ho z něj dokáže něco zase vytáhnout a srovnat si priority :)

„Když se mi totiž v životě přihodilo něco zdánlivě špatného, často se později ukázalo, že mě to něčemu naučilo, nebo rovnou posunulo ke štěstí. A pokud ne, tak potom je třeba uvažovat proč se to stalo. Pokud totiž nepochopíš, proč se ti tyhle věci dějí, budou se opakovat až do tvého zmaru."

„Lidé nám nastavují zrcadla nás samých, takže se nemůžeme zlobit na to, co v nich uvidíme. Ten padouch, na kterého hledíme, jsme my, ale nám to samozřejmě nedochází..."

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kláru si chce koupit každý v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených29x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených8x
v Knihotéce35x
v Chystám se číst22x
v Chci si koupit12x

Autorovy knížky

2023  81%Kláru si chce koupit každý