Burdulínek Burdulínek komentáře u knih

☰ menu

Sběratel motýlů Sběratel motýlů Dot Hutchison

I přes znepokojivý, zvrácený příběh jsem se od knihy nemohla odtrhnout. Četla se sama, příběh je svižný, a střídání pohledů vyšetřovatel - oběť mu jen přidalo na zajímavosti. Pravda, sice trochu přehnaný konec, ale i tak to bylo velmi příjemné čtení.

06.01.2018 4 z 5


Ententýky Ententýky M. J. Arlidge

Čtivá detektivka (spíše než thriller, jak stojí na přebalu) s rychlým spádem. Zajímavé je střídání pohledů různých postav a vhled do myšlenek jedné konkrétní, jejíž identitu napínavě odhalujeme až do posledních kapitol. Trochu slabší rozuzlení, ale neubere na celkově příjemném čtenářském zážitku.

25.12.2017 4 z 5


Rozluštěno Rozluštěno Mai Jia

Pod pojmem "psychologicko-špionážní thriller" jsem si představovala více akce. Děj byl však těžkopádný a rozvíjel se jen velmi pomalu. První třetina knihy prakticky popisuje jen rodinnou historii hlavní postavy, tím se pro mě stal začátek nezáživným. Na druhou stranu je možná právě tento styl charakteristickým rysem čínské literatury. Druhá polovina knihy už byla mnohem zajímavější. Až na konci totiž máme šanci udělat si o hlavním hrdinovi ucelený obrázek a uvědomit si spletitost příběhu, který, ač to tak místy nevypadalo, dává dokonalý smysl. Rozluštěno je zajímavá, avšak poněkud náročná kniha.

10.12.2017 2 z 5