BrambureC BrambureC komentáře u knih

☰ menu

Chvíle po západu slunce Chvíle po západu slunce Jiří Pilka

Velmi poučná knížka plná moudrých, někdy zdánlivě banálních a přesto inspirujících rad do stáří. Některé rady mi svou užitečností a krásným popisem autora skoro vyrazily dech. Rozhodně stojí za přečtení. Kniha nejen pro seniory, ale i pro ty, kdo chtějí jednou stárnout s grácií, nadhledem a moudrostí.

09.01.2024 5 z 5


V bílém plášti V bílém plášti * antologie

Povídky mne také nezaujaly, od autorů bylo zřejmé, že zdravotní prostředí neznají, až na paní Dvořákovou a její povídku Do důchodu, ta se mi líbila, jelikož se ve zdravotnickém prostředí orientuje. Zklamaná jsem byla povídkou od paní Mornštajnové, čekala jsem něco víc.

03.02.2023 1 z 5


Karel a Zita Habsburští Karel a Zita Habsburští Elisabeth Montfortová

"Od nynějška si budeme navzájem pomáhat na cestě do nebe."
"Zná-li člověk Boží vůli, je všechno v pořádku."
Dvě hlavní myšlenky bl. Karla Habsburského prostoupené událostmi této knihy.
Životní příběh věřících manželů, veličenstev, považujících se za opravdové služebníky lidem, ukazující jejich láskyplné manželství, nalezení pravého povolání v jejich úřadu a vytrvání přes veškeré obtíže doby. Kniha oslovuje díky pohledu na oba manžele, pro mne zvláště na pohled ženy a jejího chopení se svěřeného úkolu jako manželky, matky a královny, vždy věrně po boku doprovázející svého manžela.
Kniha jistě inspiruje mnohé, především však bude povzbuzením pro manžele a manželky v úkolu plnění Božího plánu ve svátosti manželství.

06.08.2022 4 z 5