Betty42 Betty42 komentáře u knih

☰ menu

Nevím nic, ale řeknu všechno Nevím nic, ale řeknu všechno Pierre Richard

Miluju velkého PR a nesnáším biografické knihy. Tahle mě nadchla. Připomíná rozhovor nad hrnkem kafe, případně nad sklenkou vína z Pierrovy vinice. Na konci je pro hledače a škatulkáře uveden přehled filmů i rolí, zjistíte, že by třeba bylo dobré se lehce naučit francouzsky :-D, protože PR není jen Roztržitý a Velký Blondýn.

24.11.2020 5 z 5


Bráchova bota Bráchova bota Evelína Koubová

Knížka pro předškoláky a jejich rodiče, případně začínající čtenáře. Je to hravý příběh o rodině, normálně fungující a žijící normální život. Pavouk patří do rodu Trnkových Kocourů ( ze Zahrady), spoluprožívá a komentuje život rodiny, ovšem po svém. Vypráví malému Břéťovi na přání neuvěřitelné historky o jeho velkém vzdáleném bratrovi, vymýšllí si a bájí, není divu, že Břéťa nakonec bráchu nepozná.
Kdo má rád hry s češtinou, nebude se nudit.
Kniha vyšla v brožovaném vydání jako Knížka pro prvňáčka pro rok 2018, je tedy možné si ji jen od některého prvńáčka vypůjčit ( nebo v knihovně) :-D.

08.11.2018 5 z 5


Cesta k mým matkám Cesta k mým matkám Edith Holá

Jedna z mála knih, které jsem v poslední době přečetla s maximálním zaujetím. Donutila mě přemýšlet o vlastním postoji k rodičům a rodičovství, dojala mě velkorysost pochopení a odpuštění...

14.07.2016 5 z 5