Badra Badra komentáře u knih

☰ menu

Krvavé ostří Krvavé ostří Sarah J. Maas

(SPOILER) Doporučuje se knihu číst jako třetí a určitě na tom něco bude. Já knihu četla bohužel až čtvrtou a toto pořadí mi dle mého hodně zkazilo požitek z děje. Třetí díl končil zajímavě a já jsem se chtěla hned pustit do dalšího, ale začala jsem se nutit do přečtení povídek, takže jsem se prakticky celou knihu těšila až to dočtu a půjdu na další...Tím jsem si to opravdu celé pokazila. Děj jako takový byl zajímavý, dozvěděli jsme se o minulosti Celaeny a knížka nám vysvětlila drobnosti, na které se naráží v ostatních dílech( viz Asterionští koně, "nebudu se bát"...). Úžasnou postavou byl Arobynn a doufám, že jeho podraz na konci knihy se bude dál řešit v ostatních dílech.

-Vražedkyně a léčitelka: Moc keců a málo akce :) 5/10
-Vražedkyně a pán pirátů: Důležité pro děj, ale místy pomalé 6/10
-Vražedkyně a podsvětí: Dobrý popis postav + zajímavá vysvětlení 6/10
-Vražedkyně a poušť: Tahle povídka si mě získala + skvělý plot twist 10/10
-Vražedkyně a říše: Úžasné, dojemné, smutné...Nemám slov 10/10

01.08.2023 4 z 5


Město zrady Město zrady Martina Čekalová

Kniha nepřinesla nic nového pod sluncem a ještě neutíkala.V prvním díle se dlouho nedělo nic pořádného, ale konec a romantická linka se mi poměrně zamlouvali, tohle bohužel ne. V knize je hodně věcí nedotažených a nelogických, postavy mi začaly být nesympatické a děj se moc neposouval. Také závěr knihy se mi zdál moc urychlený, působil chaoticky, jako kdyby se autorka rozhodla dohnat všechnu akci na poslední chvíli. Konec s babičkou se mi opravdu líbil, chvílemi jsem si říkala, jestli si to celé nevymyslela jako pohádku pro dítě. To byl opravdu super nápad.
Na druhou stranu musím vzít na vědomí, že je to autorčina prvotina a chyby se dají očekávat.
Přesto jsem ráda, že jsem to zkusila a jsem zvědavá na další autorčinu tvorbu a posun.

30.07.2023 2 z 5


Klan Klan Adrienne Young

Moc jsem od knihy nečekala, ale kniha opravdu mile překvapila. Postavy mi byly od začátku sympatické a charaktery zvládla autorka docela dobře vykreslit (vzhledem k malému počtu stran). Při každém zvratu jsem fandila postavám a i slzička ukápla. Děj byl jednodušší a občas nedomyšlený, ale jako oddechové víkendové čtení kniha nezklamala. Opravdu mě potěšily vysvětlivky na konci knihy, které mi pomohly pochopit a ujasnit si pojmy :) Jediné větší mínus je překlad, který byl místy opravdu otřesný

30.07.2023 4 z 5