Azryn Azryn komentáře u knih

☰ menu

Jelita - Ze života lůzrů Jelita - Ze života lůzrů Dan Černý

Dana Černého jsem objevil náhodou... A dodnes jsem za to velice vděčný. Jelita jsou zábavná a současně trefná sonda do dospívajících let současné generace.

16.02.2018 5 z 5


Zlo Zlo Peter Newman

Tulák se mi velice líbil a tak jsem se pokračování nemohl dočkat. Zpočátku jsem byl trochu zklamaný a celkově jsem se obával, že druhý díl prostě již nedokáže na Tulákem nastavenou laťku dosáhnout...ALE byly tu pasáže, které předznamenávaly zajímavější děj později. A ukázalo se, že se opravdu více než vyplatilo vytrvat, stejně jako vytrvali Tulák s Vesper. Jednoduše řečeno od Verdigridy jsem se již nedokázal odpoutat. Za mě skvělé pokračování a už se nemůžu dočkat Sedmy.

16.02.2018 4 z 5


Tulák Tulák Peter Newman

Krátká anotace mě navnadila. Po přelouskání drsného spasitele jsem byl velice zvědav, jak se s touto tematikou popasovali jinde. A musím říct, že jsem byl ohromen. Právě onen zde poměrně často zavrhovaný styl vyprávění mi skvěle sednul. Prostředí a charaktery nejsou jen plochá výplň, ale opravdu mají svou duši. Ano, jsou často splácané narychlo a ti šťastnější mají i nějaký svůj příběh, ovšem v tom je právě jejich kouzlo. Tady jde o životy, na dlouhé seznamování není čas. Ovšem ten, kdo mě dostal nejvíce, byl sám hlavní protagonista. Bezejmenný tulák, který neřekne ani slovo je neuvěřitelně charismatický a každý jeho počin jsem prožíval s ním. Když bojoval, doslova jsem slyšel Gamin zpěv. Když byl unavený, klížila se mi víčka a když byl smutný, téměř jsem plakal s ním. Tento počin možná nemá úroveň světových kvalit, ale rozhodně neurazí a pro někoho s bohatou představivostí je to přímo zlatá pozvánka do pochmurného postapokalyptického světa, kde přežívají jen silní válečníci či pleticháři, do světa, díky kterému si dokážeme znovu uvědomit, jak důležité jsou morální hodnoty jako je lidskost, obětavost, soucit, odpuštění či láska. Moc se těším, až dočtu druhý díl.

13.02.2018 4 z 5