Angoulême Angoulême komentáře u knih

☰ menu

Devatero hádek Devatero hádek Zuzana Koukalová

Geniální nápad a geniální zpracování. Pozor, nejedná se o humorné pohádky, ale o drsnou realitu naservírovanou s humorem a s postavami, jejichž zivot před svatbou známe z pohádek.
Knížka není mainstreamové čtení. Velmi hrubé "obludnosti hádek", specifický humor a ještě specifičtější styl psaní neosloví každého.
Mě osobně vše výše zmíněné oslovuje velmi. Nelíbí se mi, že jsme vychovávaní v tom, že nalezení partnera je šťastný konec. Jsem ráda za každé dílo, které mi potvrdí, že nalezení partnera je začátek nové životní etapy, ve které bude stejně štěstí i neštěstí jako v předchozích etapách. A že tato etapa netrvá nutně až do smrti. (spoiler : minimálně jedna mladá královna se svým mladým králem nezůstane, ač si ho nepřestane vážit).
Hledání štěstí v sobě je nelehké a život ve dvou a péče o děti nám toto hledání můžou ještě stížit a zaslepit nás představou, že za naše štěstí jsou zodpovědní naši partneři či jiní rodinní příslušníci. V Devateru hádek se dočteme, že právě toto se stalo Sněhurce, Popelce a dalším. Spoiler : Dočteme se také, jak se s tím popraly, případně, pokud nezemřely, jak se s tím perou dodnes.

09.10.2023 5 z 5