AnetPreisslerov AnetPreisslerov komentáře u knih

☰ menu

Supernova Supernova Marissa Meyer

Supernova začíná přesně tam, kde skončili Protivníci, takže tu nenajdeme žádnou časovou mezeru. Musím pochválit závěrečnou bitvu, která byla opravdu super a autorce se opravdu podařila. Celá kniha je napsána čtivě, ale musím se přiznat, že první polovinu knihy jsem se do samotného čtení musela nutit.
Akce je tu sice více než v předešlých částech, ale i tak mi přišlo, že děj dostal pořádný spád až po nějakých sto-dvě stě stranách.
Postavy jsou za mě prostě normální, již od Renegátů mi žádná z nich extra k srdci nepřirostla, ačkoli jsem si v druhém díle hlavní hrdiny oblíbila. Nova a Adrian jsou fajn páreček, občas se jejich vtípkům zasmějete a jejich slow-burn romance je jedna z těch nejlepších, co jsem kdy četla. Je to opravdu roztomilé, uvěřitelné a táhlé jako žvýkačka, takže nečekejte, že vám autorka něco z jejich love story dá jen tak.
Konec mě překvapil, ale s odstupem času vím, že jsem trochu něco takového vlastně předpokládala. Avšak epilog byl super a jen doufám, že další díly autorka neplánuje.
Co mě teda zamrzelo byl fakt, že se tu opět vyskytuje typický YA rys - smrt, která má v tomto žánru svou typickou podobu (nebudu popisovat do detailu, abych se případně zdržela možných spoilerů). Když na tento zvrat došlo, tak jsem se pouze pousmála, jelikož něco takového jsem ,,předpovídala" už od začátku.
Tento díl hodnotím jako silnější nadprůměr, jelikož byl opravdu více než dobrý. Zakončení série to bylo povedené, ale opět se neřadím k davu, který by to opěvoval až do nebes.

21.05.2020 3 z 5