Anachis Anachis komentáře u knih

☰ menu

Ankh-Morpork archivy. 1. díl, Zeměplošská antologie Ankh-Morpork archivy. 1. díl, Zeměplošská antologie Terry Pratchett

Tak jsem ji dnes vzala do ruky a už bylo těžké ji odložit. Takže jsem tak udělala až jsem ji přečetla. A hned první strany mě utvrdily, že se zase náramně pobavím. Terry Pratchett byl prostě geniální. Na knize samozřejmě pracoval ještě Stephen Briggs, ale neodmyslitelnou úlohu, obzvláště v tomto vydání, vykonal Paul Kidby. Jeho ilustrace jsou něco naprosto neskutečného. V knize najdete spoustu informací ze světa Zeměplochy a ještě se náramně pobavíte. Fanoušci to prostě musí přečíst a ti největší to musí mít doma!

15.12.2020 5 z 5


Mýty Mýty Stephen Fry

Tohle je prostě pan komik a promítá se to také do jeho knihy. Pan Fry se toho nebojí a nebere si s nikým servítky. Bohové či titáni...
Nevím, co mě bavilo víc, zda samotný text, který je protkán haštěřivými a pomstichtivými bohy nebo autorovy poznámky pod čarou.
Knihu všem vřele doporučuju. Tohle nám pan Petiška prosím pěkně zatajil!! =)

14.10.2020 5 z 5


Hrdinové Hrdinové Stephen Fry

Stephena Fryho mám ráda jako herce, ale co předvádí teď v literatuře? Tak to je bomba. Mám za sebou Mýty a teď i Hrdiny. Knihy jsou vtipné, poučné a geniálně napsané. Ve finále mě nebaví jen hlavní text, ale také poznámky pod čarou, kde se kromě geografie čtenář dozví například více o původu dnešních slov a názvů. Doporučuju.

14.10.2020 5 z 5


Píseň oceli Píseň oceli Michaela Merglová

Nepatřím k těm, co komentují knihy, ale u této musím. Po dlouhé době to byla kniha a autorka, která mě nutila číst dál a dál a neodkládat. Dočetla jsem za dva dny a už teď bych ráda četla další příběhy.
Je pravda, že se nejde ubránit připrovnání s Marigoldem a třebas i Geraltem, ale ve finále mi to vůbec nevadilo. Rozhovory mezi dvojicí Cu a Mi byly zábávné, text rychle plynul, dokonale jsem se dokázala vcítit do prostředí.
Prostě velká poklona autorce a vlastně i české fantastice! Čeští autoři prostě umí ;)

05.02.2020 5 z 5


Lindbergh - Dobrodružství létajícího myšáka Lindbergh - Dobrodružství létajícího myšáka Torben Kuhlmann

Ilustrace jsou nádherné, příběh hezký, ale trošku mi pokulhává ten text. Nějak literárně mě to neokouzlilo.

06.11.2018 3 z 5