Allegra Allegra komentáře u knih

☰ menu

Tajemství Lynburnů Tajemství Lynburnů Sarah Rees Brennan

Tak nevím, začátek knihy sice vypadal celkem slibně. Pak se do děje zamíchalo moc nevyřešených otazníků, ale i tak se stával příběh předvídatelným. Jenom jsem čekala až Lynburnovi odhalí své "tajemství", které bylo jasné už od začátku.
S hlavní postavou jsem se absolutně nemohla ztotožnit, od první strany se snažila všemu velit i když ve skutečnosti vlastně nevěděla ani zlomek pravdy o situaci v níž se ocitla.
Na druhou stranu si mě v této knize získala postava Jareda. Nějakým způsobem se mi líbilo i prostředí tajemného městečka, kde každý má svého pomyslného kostlivce ve skříni.
Konec byl uříznutý jako ostřím kouzelné Lynburnovic dýky.
Tuto knihu lze brát jako nezajímavý úvod do o trochu zajímavější série nebo jako spíše podprůměrnou "romanťárnu" pro náctileté čtenáře (ke kterým patřím i já).
Nicméně nelituji, že mám knihu ve své knihovně. Třeba jednou za dlouhých zimních nudných večerů po ní znova sáhnu.

08.05.2013 2 z 5


Dům u hřbitova Dům u hřbitova Josef Volák

Na knihu jsem narazila celkem náhodou, spíše mne zklamala než nadchla. Líbilo se mi líčení prostředí a propracované chaktery postav, naopak se mi nelíbily sálodlouhé popisy předvídatelných dějů. Plus za postavu tajemného pana Mervyna.

05.03.2013 3 z 5


Finále Finále Becca Fitzpatrick

Patch mě úpřímně dojal. V knize byly místa, jak slabší, tak i části, které mě nadchly. Těšila jsem se na válku a ono nic, pořád jen Nořino fňukání jen v méně častých intervalech (už jsem si zvykla). Vee a Nefilim? Už jsem skousla i horší věci ,ale toto mě naštvalo. A osud Scotta odmítám jakkoli komentovat (a to jsem si slibíla, že už nebudu mít v oblibě žádnou postavu, protože ji vždycky autor nechá zemřít.Ach jo ).
Sečteno potrženo: mezi dobrou knihou a odpadem je tenká hranice, jedině postavy Scotta a Patche podržely tuto knihu před pádem do zaprášených zákoutí mé knihovny a možná taky dokonalý přebal knihy.

29.12.2012 3 z 5