Adriana2010 Adriana2010 komentáře u knih

☰ menu

Lovci kožešin Lovci kožešin František Flos

Děj této knihy se odehrává na severu v Americe. Vypráví se o putování Američana Dana a jeho kapitána Richarda, kteří se rozhodli hledat ztraceného otce.Během cesty se setkají s traperem Mr.Grassem, který je pozve do své chajdy daleko k severu. Mr.Grassem jim vypráví jeho zážitky z lovení a o jeho traperském životě v pralesu. S traperem prožijí skutečně vzrušující dny , několikrát jim zachrání život. A naštěstí je také traper dovede na cestu ke Danovému ztracenému otci. Knížka byla sice zajímavá, ale mně to nějak neupoutalo. Na začátku to nebylo vůbec jednoduché pochopit děj ,ale čím více jsem se do knížky začetla tím více mi to dávalo smysl. Knížku bych spíše doporučila starším lidem nebo dětem kteří mají rádi tvz. staré cestopisy.

25.01.2024 2 z 5


Cesta do středu Země Cesta do středu Země Jules Verne

Knížka popisuje cestu vedoucí do středu Země. Vystupuje tam profesor Otto Liddenbrock který je vášniví sběratel minerálů a o půdě a zemi toho hodně ví. Má synovce Axela s kterým se rozhodne vydat do středu Země. K ním se přidá i průvodce Hans. Ve středu Země se dějí jiné věci najdou podzemní moře a také jevy o kterých mnoho vědců pochybují. Knížka je hezky sepsána jsou tam popsané každé maličkosti. Knížku bych doporučila lidem kteří mají rádi dobrodružství.

06.12.2023 4 z 5


Psí život Psí život Jeff Kinney (p)

Tato kniha se mi líbila nejvíce ze všech dílů poseroutky. Hlavní hrdina je Gregory je to, už puberťák což jde poznat. Má nejlepšího kamaráda, který je spíše úplný opak od Grega. Má taky mladšího bratra jménem Manny ( je to spíše maminčin " mazánek") , má ale taky staršího bratra jménem Rodrick. Autor si musel dát na knize záležet jsou tam vtipné chvíle, ale taky věci k zamyšlení. Kniha je spíše napsaná pro dnešní dobu . Knihu bych doporučila spíše mladším lidem ,protože tato kniha není moc pro starší. Já jsem jí četla v devíti letech. Samozřejmě, že když jsem byla mladší tak jsem tuto knihu měla moc ráda. V létě jsem jí četla zas, protože jsem se nudila ale stejně jsem se někdy smála. Samozřejmě že to nebylo takové jak když jsem byla mladší, dnes raději čtu detektivky. Knihu bych doporučila menším dětem, kteří neradi čtou, protože jim tato kniha pomůže si oblíbit čtení.

10.09.2023 5 z 5