6948 6948 komentáře u knih

☰ menu

Spánek rozumu plodí nestvůry Spánek rozumu plodí nestvůry Jan Poláček

Je to kniha velice poutava. Osud Alese je poznamenan zdanlive laskyplnou a ochrannou peci jeho matky a babicky, kterym se zcela podrizuje. Ony si mysli, ze delaji to nejlepsi a on se neumi a ani nechce postavit na vlastni nohy. Pri cetbe primo citis tu horkost, ktera Alese provazi. Mnoho materske lasky skodi, ale ani Alex, ani jeho matka si to neuvedomuji.

24.06.2019


Velké trápení Velké trápení Helena Šmahelová

Kniha je urcena dospivajici mladezi, ale i dospeli si ji prectou jednim dechem, a prave ti by si meli uvedomit, jak jejich soukrome vichrice nici rodinne ovzdusi jejich deti.Je smutne, ze hrdinka teto knihy nasla u cizich lidi a stejne postizenych deti vice pochopeni a lasky nez u svych rodicu. Zdanlive se v detskem domove vylecila a take jeji rodice se usmirili, rada bych prijala tentó konec jako definitivni, ale pochybuji o tom.

09.06.2019


Biomanželka Biomanželka Michal Viewegh

Podle meho nazoru Biomanzelka je román o tom, jakym vnitrnim prazdnem jsou naplneni nekteri lide a jakym zpusobem se snazi tentó pocit prekonat. Zapominaji, ze maji povinnost vychovat sve deti a postavit je do zivota a pouze je pouzivaji.Chapaji se kazdeho modniho vymyslu, aby naplnili svuj zbytecny zivot.Je zrejme, ze zcela zapomneli ridit se zdravym selskym rozumem. Neni to humorny roman, je spise tragikomicky.

09.06.2019


Soukromá vichřice Soukromá vichřice Vladimír Páral

Kdysi davno jsem videla film natoceny podle teto knihy a nyni jsem si precetla i knihu. Autor dava pocitit ctenari stalym opakovanim toho sameho jednotvarnost lidskeho zivota, touhu po zmene a navrat k tomu, ceho se chtel drive zbavit. Ctes a pocitujes jak stale opakovani skodi lidskemu souziti,ale ani vitana zmena neni resenim, protoze clovek hleda starou jistotu a kazdy novy zazitek zevsedni. Autorovi se podarilo ukazat nam ctenari v prave podobe to, co velka vetsina z nas denne proziva.

01.06.2019 3 z 5