Thrawn89 Thrawn89 diskuze u autorů

☰ menu

Michael Jackson

Nikdo jiný nedosáhl v hudební branži tak vysoko jako Michael Jackson. On byl a skutečně stále je králem popu a celebritou doposud nepoznaných rozměrů. Co je však důležité říci, všeho dosáhl především díky svému talentu a pracovitosti, nebyl hvězdou stvořenou marketingem, byl skutečným géniem ve svém oboru. A přes jeho výstřelky a výstřednost měl srdce na pravém místě a pro lidi něco udělal. Za mě velký respekt a čest jeho památce, už 6 let, hrůza :(

03.07.2015


Jan Keller

Honza Keller to je jednoduše skvělá kombinace vynikajícího sociologa a srozumitelného, vtipného a přesného (občas sic trochu zjednodušujícího) komentátora našeho veřejného dění. Jo a nyní i europoslance. Tak se tam Honzo nezkaz.

04.02.2015


Isaac Asimov

Autor jehož knihy jsou zcela podle mého gusta. Díky za něj.

20.01.2015


Tomio Okamura

Jako podnikatele jsem ho bral poměrně pozitivně, působil sympaticky. Bohužel jeho vstup do politiky byl tragédií jak pro něj, tak tuto zemi (slovo tragédie je nadsazeno, páč jeho vliv je naštěstí minimální).

20.01.2015


Václav Havel

Havla je potřeba oceňovat za jeho boj proti totalitě, za jeho přesvědčení pro demokracii a svobodu. Slouží mu také ke cti, že se v roce 1997 otevřeně zkritizoval Klausovu éru (bohužel tak udělal pozdě a v době, kdy měl zasáhnout nezasáhl). Havel byl bezesporu slušný člověk. Havel však byl také snílek, který mnohé věci dle mého nepochopil, to co mu vyčítá Klaus, že si kolem sebe budoval elitu kamarádů z uměleckého (kavárenského) prostředí je pravda. Jeho politika lidských práv často jen maskovala proamerickou zahraniční politiku, která s lidskými právy nemá mnoho společného (zastával se např. lidských práv pouze v těch zemích, které byly nepřáteli USA). Takže Havel je osobnost komplexní, rozporuplná a proto mě nyní nejvíce štve jeho mediální adorace, téměř kult osobnosti, jeho kritika je považována za něco neslušného atd. Myslím, že právě to by Havel ani nechtěl, bohužel jeho pravdoláskaři na tuto vlnu najeli a tím ho pro většinu ostatních lidí jen zprotivili.

08.01.2015