Terry11 Terry11 diskuze u autorů

☰ menu

Marcela Nováková

V době, kdy nebyl internet, skvělá pomůcka jak pro studenty, tak pro učitele.

04.03.2023


Kateřina Petrusová

A porad nic. Proč ?????

12.07.2020


Kateřina Petrusová

Už dlouho nic (smutný smajlik).

07.07.2019


Jakub Trpiš

Tam už Vám to, Jakube, někdo radil - věnujte se PR, to vám jde. Vaše knihy mě sledovaly při každém otevření FB. Nadšené fanynky hýkaly tam i tady. No, měl byste dát více energie do korektury a upgradu své knihy než do propagace. Pak by se možná kniha prodávala sama.

26.02.2019


Emanuel Svoboda

Je to tentýž Emanuel Svoboda, který napsal Pohadku o námořníkovi?

21.10.2018


Nora Roberts

Prosím, mohli byste mi poradit - v dile "Smrtici posedlost" se vzpomina na případ, kdy byla dr. MIROVA unesena jakýmsi Palmerem, jenž zároveň vylákal na silvestrovskou oslavu i Evu a obě tam malem zemřely. Byl tento pripad zpracovan, nebo na něj obě jen vzpominaji? Dekuji.

10.10.2018


Iveta Pačutová

Vážená paní spisovatelko, udělala jste mi nesmírnou dvoudenní radost. Děkuji. Příště si vaši knihu přečtu ve slovenštině, hned, co si ji někde seženu. A pište prosím dál. Terry.

14.08.2018


Stephenie Meyer

Autorka napsala nový román, tentokrát špionážní, jmenuje se The Chemist.

11.11.2016


Jessica Bird

A já miluji a obdivuji její stylistiku:
a) Ohromné množství originálních přirovnání (Bratr s něhou kladiva bušícího do hlavičky hřebíku odvlekl svého zajatce, aniž by bral ohled na to, kde jsou okraje auta. Úsměv byl vřelý asi jako suchý led.)
b) Metafor (Mozek se mu doslova zasekl v dopravní zácpě agresivity a agonie. Válka právě klepala na dveře)
c) Ale i filosofických úvah (Život není švédský stůl, kde si naplníte talíř vším, co se vám líbí.).
d) Vnitřních monologů ( "Potřebujete pomoc? " Prosím, řekni ne. Prosím, řekni ..."Ne." Děkuji ti, bože.)
e) Naprosto uvěřitelná mluva mužských postav, přesto kniha nepůsobí vulgárně. (Protože, kurva, chci mít tu záležitost rychle uzavřenou, nejlépe víkem rakve.)
f) Vtipných formulací ( Možná nespí v posteli, ale zavěšený ve skříni na ramínku. Bude si muset promluvit se svým libidem. Nebo mu naplácat.)

Přečetla jsem všechny díly včetně třináctky několikrát a málokdy se něco opakuje (tedy až na erotické scény, už je tak trochu přeskakuju :-) ) Ano, to už je obsese.

25.05.2016


Sylvia Day

One with you se jmenuje pátá a finální část Crossfire série, která už vyšla v anglicky mluvících zemích. Tak doufám, že to bude stát zato.

07.04.2016


Sándor Márai

Myslím, že Nobelovu cenu nedostal. Škoda.

11.02.2016


Sylvia Day

To Axia: A nejsi trochu zklamaná? Jsem teprve zhruba v půlce, ale ty pasáže Gideonovy mi vůbec nesedí. Jsem ochotna hodně zkousnout, ale takhle podle mě chlapi prostě neuvažují.

23.02.2015


Sylvia Day

Páni! Začala jsem to číst v angličtině a zdá se, že minimálně první kapitola je psána z pohledu Gideona!

05.02.2015


Nora Roberts

Sice jsem od Nory četla dvě knihy, které se netýkaly Evy Dallas, ale ty mě nijak nezaujaly, natož nadchly, zatímco těchto skorosci-fi erotických detektivek jsem zhltla už skoro sedm. No, taky se domnívám, že jsem optimální čtenář, protože do konce příběhu netuším, kdo je vrah, baví mě sledovat vztah Evy a Rourka a vtipné dialogy s Peabodyovou. Také postupné odkrývání traumat z dětství obou hlavních postav je zajímavé. Mám za to, že Roberts musela načerpat spoustu informací z různých oborů, aby uspěla i jako autorka neotřelých a netradičních kriminálních případů. Pro mne je to velmi zábavná oddechová záležitost. Navíc jsem také pochopila, proč se Sylvia Day (Nezkrotná,atd) tolik o této spisovatelce zmiňovala. Její Eva a Gideon mají s Evou a Rourkem hodně společného.

09.09.2014


Sándor Márai

Je zvláštní, jak nám zůstává maďarská literatura vzdálená. Kdybych nečetla Kočičí hru a nějaké verše od romantika Potofiho (omlouvám se za zmrzačení jména, neumím přehlasované o), ani nevím, že nějaká existuje. Ostuda. Naštěstí jsem se dostala k tomuto panu spisovateli. Nejdříve jsem četla Juditu, nyní Svíce. Je to temný spisovatel. Každé téma pitvá do detailů, otáčí ho ze všech stran, mnohovrstevně odpovídá. Přesto nechává u čtenáře pocit, že před ním něco tají, nutí ho znovu a znovu o všem přemýšlet, ke knize se vracet. Metoda ledovce? Proč se u nás jeho knihy nedají sehnat?

28.08.2013