Temi Temi diskuze u autorů

☰ menu

John Green

John Green je opravdu naprosto jedinečný spisovatel. Už dlouho jsem se nesetkala s někým jehož díla jsou zároveň humorná a zábavná také plná fylozofie. Můžete se zamýšlet klidně i hodiny nad významem některých z mnoha jeho metafor, jež v knihách užívá.
Faktem je, že leč jeho knihy působí na první pohled jako klasické romantické příběhy, v sobě nesou mnohem víc. Nutí vás zamýšlet se. Co se nám tím vším snaží sdělit? A najednou zjistíte, že kniha je dočtená a ve vás nezůstane ten romantický kontext knihy, ale ty metafory a otázky o životě, společnosti a lidech samotných.
Myslím, že je škoda, že jeho starší díla u nás začala vycházet teprve po úspěšném "Hvězdy nám nepřaly", protože i ostatní knihy toho mají hodně co říct.

17.07.2015


Erika Mitchell Leonard

Tato autorka popravdě nepatří k mým nejoblíbenějším autorům, ale z jednoho důvodu ji mám velmi v oblibě. Tím důvodem je fakt, že začala jako autorka na internetu a i přesto se prosadila. Nyní jsou její knihy známé po celém světě. Navíc i přes některé záporné komentáře je první kniha Fifty Shades of Grey zvolena jako nejlepší kniha roku 2012. Mě osobně to velmi inspiruje! Teď nemyslím styl psaní, který autorka používá ani žánr, ale pouze ten holý fakt, že se dokázala prosadit.

06.09.2013


J. R. R. Tolkien

Pan Tolkien je legenda! Jeho pojetí Středozemě je velkolepé. Když knihy čtu, mám pocit, jakoby postavám doopravdy vdechl život. Všechny postavy jsou dokonale propracované a všechny situace detailně popsané.Tento muž strávil zbytek svého života tomu, že vytvářel další a další spisy o Středozemi a k tomu se dá říci pouze to, že co kniha, to mistrovské dílo. Jsem toho názoru, že kdyby tento génius nadále žil, byli bychom ještě svědky zázraků ve světě fantasy literatury.

06.09.2013